Advertisement

LIRIK: K/DA - THE BADDEST ft. (G)I-DLE, Bea Miller and Wolftyla

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Selamat pagi semua!  (‾◡‾)  Pada hari Isnin yang indah dibulan baru ini di mana ada di antara kita yang keluar bekerja dan menuntut ilmu dan juga yang menunaikan tanggungjawab dan amanah dari rumah terutama di kawasan dan negeri yang masih lagi berada dalam PKPB, selamat bertugas dan melaksanakan tanggungjawab kalian semua! Oh ya, dan jauhi diri anda dari Monday Blues!

Hujung minggu baru ini Cik TK banyak bersantai menghabiskan masa dengan ber-marathon anime di Youtube. Jadi kebetulan pada masa itu ada satu lagu cover dari Rainych lalu di Youtube feed Cik TK. Terus Cik TK klik dan layan. Menarik juga lagu ini. Ini adalah lagu dari Korea yang mana liriknya adalah dwibahasa, mengandungi bahasa Inggeris dan bahasa Korea. Bertajuk 'The BADDEST', dinyanyikan oleh K/DA ft. (G)I-DLE, Bea Miller and Wolftyla. Marilah kita sama-sama layan lagunya di bawah:





The BADDEST
by K/DA ft. (G)I-DLE, Bea Miller and Wolftyla


Baddest do what the baddest do (Hey) 
The baddest do (Hey), we the baddest, ooh 
Baddest do what the baddest do (Hey) 
The baddest do (Hey), we the baddest 

We're comin' at you live, real, real wild 
Here to light it up, set the world on fire 
Gonna break rules and hearts in twos 
'Cause that's what the baddest do 
Never goin' back, nah, not that 
Diamonds on drip 'cause I came to make a splash 
Gonna break rules and hearts in twos 
'Cause that's what the baddest do 

I spit heat, I'll melt your face off 
Disappear, I'm your eraser (Yeah) 
In the cut just like a razor 
Murder business, where my blazer? 
I got all the boys on me 
I got all the lines on ring 
Knock 'em dead, turning heads 
I got all the eyes on me 
Pretty face georeodeureowa yuhaeng seonduja 
Wonhajiman mothajana aega tajana 
You like, "Woah, 'Kali, you the GOAT" 
Nan alji I know 
Junbihae 'cause I like to ball meomchuji ana 
Naneun lit keuge like a bit geugeo malgo byte 
Mideobwa keun mankeum keuge eokkae pyeogo high 
Baek peosenteu deombiji mothae jungnyeojujana 
Naneun boss ganji with the sauce wonhamyeon julge 

I'm doing damage, went just how I planned it 
I do what I want when I say (When I say) 
Modu nal ttara hae nan kkeunnaejujana 
To live on the edge of insane 

Comin' at you live, real, real wild 
Here to light it up, set the world on fire 
Gonna break rules and hearts in twos 
'Cause that's what the baddest do 
Never goin' back, nah, not that 
Diamonds on drip 'cause I came to make a splash 
Gonna break rules and hearts in twos 
'Cause that's what the baddest do 

It's crazy 
Sorry for the bad news, sorry I'm so bad 
Only took a minute for me to get what you had 
Sorry for the bad news, know it makes you sad 
I'll be here for a minute, baby, you should pack your bags 
Way that I look should be breakin' the law 
If I don't got it, I take what I want 
My circle small like a round of applause 
You know that I love the sound of applause 
You know I mean everything that I say 
When you see me coming, get out of the way 
I came to slay, I came to slay 
Back and I'm better and ready to stay 

I'm doing damage, went just how I planned it 
I do what I want when I say (When I say) 
Modu nal ttara hae nan kkeunnaejujana 
To live on the edge of insane, it's crazy 

Sorry not sorry for bein' the best 
Eonjedeunji naega jom hae 
Look at the gold all on my chest 
Look at the gold, call it a flex





Di bawah ini adalah versi cover lagu ini yang dinyanyikan oleh Rainych. Seperti yang dinyatakan di atas, Cik TK tahu lagu ini apabila dinyanyikan oleh Rainych (Cik TK memang follow Rainych) dan terus berkenan setelah mendengarnya untuk kali pertama. Sebelum ini juga Cik TK pernah up entri mengenai Rainych dengan cover lagu 'Doja Cat - Say So' versi Jepun.






Catat Ulasan

14 Ulasan

  1. terbaek :)

    https://ejulz.blogspot.com/2020/11/senarai-pengomen-tegar-okt-2020.html

    BalasPadam
  2. best lagu ni!!! anime apa CIk TK layan lagi ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu ni untuk game League of Legend.

      Kalau anime, lepas School Babysitters yang yang Cik TK mentioned dalam entri lepas tu, Cik TK rancang nak layan Hyouka pula. Heheheee

      Padam
  3. Waalaikumussalam.
    Dengar lagu di sini kejap...

    BalasPadam
  4. Tak layan anime tak tahu lagunya ni. hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe lagu Korea ni fiza.. dari game League of Legend

      Padam
  5. Mama x penah dgr lagi lagu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu ni actually dari game. Cik TK pun tak main, tapi lagu ni Cik TK kenal sebab youtuber yang Cik TK follow cover lagu ni

      Padam
  6. okaylah..boleh layan! sebutan laju..nk ikut tlepas ajer hahahaa ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha sama.. memang susah nak ikut, lagi2 part rap. Tapi enjoy sangat dengar 😆

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!