(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Friday, 8 April 2016

TONG SAMPAH.

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Lama Cik TK tak update apa-apa di sini... Apa khabar semua? Masih tak terlambat kan untuk Cik TK ucapkan Selamat Hari Raya pada semua yang membaca blog Cik TK. Cik TK tahu, ada yang balik kampung beraya dan ada yang kena raya ditempat kerja. Yang penting kita semua gembira. Tahun lepas Cik TK kerja waktu raya. Tahun ni dapat cuti raya. Tapi Cik TK tak balik kampung, raya di sekitar area Kuala Lumpur ni je... Beza rasanya bila ramai penduduk bandar ni pulang ke kampung halaman masing-masing. Perkara pertama yang ketara dilihat ialah tiada kesesakan lalu lintas.

Oh ye, terus ke tujuan entri kali ini. Tong sampah. Tong sampah ni digunakan untuk disumbatkan sampah ke dalamnya. Betul tak? Akan tetapi, Cik TK tak berapa nak faham tahap mentaliti sesetengah manusia ni yang buang sampah disekitar tong sampah.

Seperti dalam gambar yang Cik TK tunjuk ni. Bukannya susah pun nak masukkan sampah dalam tong ni. Ni tak, campak je sekeliling tong sampah tu. Ni dekat dengan kawasan tempat Cik TK kerja.  Bila tengok macam ni kan orang yang lalu lalang tak sedap mata memandang kan..? Mmm... Renung-renungkan...

Wednesday, 30 March 2016

APLIKASI BLOGGER

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saja nak beritahu yang Cik TK dah ada aplikasi Blogger dalam telefon bimbit Cik TK (telefon yang sebelum ni tak boleh, not compatible). Jadi, boleh update entri baru bila-bila masa.

Okay sampai sini je... Motif entri? Saja nak beritahu ini je. kbai!

**Bagi pengguna Android, untuk download aplikasi ini singgah je 'Play Store', search 'Blogger' dan tekan 'Install' laju-laju.

KENANGAN.

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Lamanya tak update entri ni.. Eh rasanya macam setiap entri tulis benda yang sama ni. Haha!!!

Tadi Cik TK terjumpa sesuatu yang membuatkan Cik TK mengimbau kembali zaman dulu-dulu.. Masa zaman training *********** tu dulu. Masa tu En. H ni la yang sentiasa sama group dengan Cik TK.  Macam-macam ragam kami sekumpulan dulu. Kelakar pula bila ingat balik. Entah macam mana dia sekarang agaknya...

Okay la. Sampai sini saja dulu. Jumpa lagi di entri akan datang...

Friday, 25 December 2015

AZAM DAN CARTA?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Sekadar hiasan - Suka tengok movie ini... Beberapa kali tengok pun rasa jemu tiada.

Pejam celik pejam celik... Tengok-tengok dah nak masuk tahun 2016.. Ha? Apa dia? Azam tahun baru? Hmmm... Azam tahun ini dan azam tahun lepas-lepas pun tak tercapai. *Mengeluh*  Okay, azam 2016 ini Cik TK nak kahwin. eh!?  berjaya dalam apa jua yang Cik TK lakukan...

Sejak menggalas tanggungjawab yang agak penting di tempat kerja Cik TK ni, Cik TK hidup Cik TK bagaikan sentiasa dengan kerja sahaja. Di tempat kerja dah semestinya, masa cuti pun mesej dan panggilan yang Cik TK dapat pun kebanyakkannya dari tempat kerja. Rehat pun kadang-kadang rasa macam tidak cukup saja. Sepanjang masa asyik dengan kerja... Kekadang buat mod silent je kalau tidak mahu diganggu. Hehe~ 

Tahun ini pun Cik TK dah sangat jarang update blog sendiri. Apa lagi nak blogwalking.. Bukan Cik TK nak kata dulu Cik TK sangat aktif, dulu pun memang update sekali sekala juga. Cuma tahun ini punya memang jatuh menjunam! 


Betapa jatuh carta tahun ini

Jadi tahun 2016 ni Cik TK nak cuba aktif kembali update blog ni... Aktif la sangat...  Err... boleh kira azam baru ke ni? Hehe~