Selasa, 26 Januari 2021

TOP 5 LAGU YANG BIASA CIK TK DENGAR KEBELAKANGAN INI

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Macam mana cara kalian semua berhadapan dengan sesuatu yang dinamakan stress? Tak dinafikan kadangkala kita semua ini, walaupun nampak ceria, sudah pasti tidak terlepas dari stress kan? 

Pada Cik TK salah satu cara ialah dengar lagu. Tapi bukan semua jenis. Itu depend pada mood. Sebab Cik TK akan dengar lagu tersebut berulang-ulang kali, maksudnya satu lagu tu di-loop-kan banyak banyak banyak kali. Sepertimana salah satu lirik dalam lagu 'Night Diver' nyanyian Miura Haruma yang ada dalam senarai ini, 'Uzu o maite zutto loop loop loop loop shite' yang bermaksud 'Swirl and loop, loop, loop, loop all the time'.

Tapi sebenarnya Cik TK bukan nak berkongsi mengenai stress sebenarnya. Seperti mana tajuk entri kali ini, Cik TK cuma nak kongsi Top 5 lagu dalam senarai Cik TK untuk kebelakangan ini. Ini yang Cik TK screenshot dari phone malam tadi. Dan di bawah Cik TK sertakan sekali video youtubenya. Bolehlah kalian layan sekejap kan kalau berminat...

Nota: Untuk video sila view entri ini dalam web version ya jika kalian menggunakan handphone.


1. Haruma Miura - Night Diver
(sebelum ini Cik TK pernah kongsikan liriknya di sini)



2. K/DA - The BADDEST (Rainych cover version)
(Cik TK juga pernah kongsi liriknya di sini)



3. One OK Rock - Always Coming Back



4. One OK Rock - Change



5. TK from Ling Tosite Sigure - Unravel
(Cik TK suka version ni)




22 ulasan:

  1. W'salam Cik TK,
    Seronok sesekali layan music kegemaran, release stress.

    BalasPadam
  2. Kak Amie pun suka dengar lagu. Sambil bekerja sambil dengar lagu dari radio. Orang kata hiburan sambil bekerja. Tapi Kak Amie buka radio klasik. Maklumlah lahir abad 20 hihihiiii.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selain memecah kesunyian dan jadi peneman, muzik seperti muzik klasik dan instrumental juga boleh bantu untuk kita untuk jadi lebih fokus! Kan kak amie?

      Padam
  3. Sama la kalau tgh buat kerja sambil dgr radio ke lagu2 yg kite suka, sebab syok..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kan.. sebagai peneman dan penghilang rasa bosan disamping membantu kita jadi happy masa buat kerja!

      Padam
  4. sep sket! kite peminat one ok rock! memang best lagu die

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhhh jarang-jarang ni nak jumpa orang yang sama minat!!

      Padam
  5. wahhh taste obesi semuanya ya��

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe lagu2 yang Cik TK minat mostly lagu Jepun..

      Padam
  6. Alamak, satu pun tak pernah dengar CIK TK :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua lagu dari negara matahari terbit ni kak Fiza.. hehe~

      Padam
  7. sedap juga lagu2 dia ^_^
    layan dengar cik TK :)

    BalasPadam
  8. layan lagu masa drive saja.. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time drive layan siap melalak lagi. 😅

      Padam
    2. kereta cermin tinted gelap memang menyanyi sbb org tak boleh nampak

      Padam
    3. Wah lagi syiok orang tak nampak

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!