Isnin, 5 Oktober 2020

LIRIK: HARUMA MIURA - NIGHT DIVER

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Julai lalu Jepun kehilangan salah seorang artis yang berbakat iaitu Haruma Miura. Buat yang tidak tahu, Haruma Miura ini banyak berlakon dalam drama-drama dan filem Jepun seperti Koizora, Bloody Monday, Attack on Titan dan banyak lagi. 


Lagu berikut adalah single keduanya, yang juga merupakan single terakhirnya. Cik TK suka dengar lagu ni. Catchy dan liriknya juga bagus. Maka kebelakangan ini selalu dengar lagu ini berulang-ulang kali.


Night Diver
by: Haruma Miura


Mabuta tojite utsuru sekai
Soko ni kimi ga irunara ba
Mou isso kono mama de ii ya

Itsu made mo wasurerarenakute

Ashita ni nare ba osamaru you na
Mune ni tsukisasaru toge no yukue
Shiran furi shite minai you ni shite
Kizuitara modorenai you na ki ga shita
Kinou mo onaji koto kangaete
kekkyoku konna yoru sugoshite
Sore de mo iya na kanji ja naku te

Kitto dare mo shiranai kotoba ga ima boku no naka de
Uzu o maite zutto loop loop loop loop shite
Hakidasou to koe o dashite mite mo umaku ikanai

My heart beats faster
Night diver
Night diver
Night diver

Ano koro ni modorerunara boku ni nani ga dekirudarou
Tabun nani mo kawaranakute
Kitto ima no boku ni wa kaerarenai

Ashita ni nare ba osamaru you na
Mune ni tsukisasaru toge no yukue
Shiran furi shite minai you ni shite
Kizuitara modorenai you na ki ga shita
Kinou mo onaji koto kangaete
kekkyoku konna yoru sugoshite
Sore de mo iya na kanji ja naku te

Zutto kono mama de yoi wake nante aru hazu mo nai
Yowane haita yoru o loop loop loop loop shite
Nasakenai kono kokoro ni ikiru riyuu o ataete

My heart beats faster
Night diver
Night diver
Night diver

Kioku no naka de ano hi o omoidasu
Kudaranai puraido bakka kakagete
Shiri mo shinai kuse ni tekitou ni sugoshite bakka
Akirerarete nasakenaku te uso o tsuiteta
Kazoekirenai hodo no iiwake o tsumikasane
Daiji na mono ushinatte
Nagareta namida wa yoru ni ochita

Kitto dare mo shiranai kotoba ga ima boku no naka de
Uzu o maite zutto loop loop loop loop shite
Hakidasou to koe o dashite mite mo umaku ikanai

My heart beats faster
Night diver
Night diver
Night diver


18 ulasan:

  1. xlayan sgt jepun jd xtau sape dia ni..
    tp layan jgk la lagu dia ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Faham faham.. dia ni pelakon popular kat jepun. Banyak gak la citer dia berlakon

      Padam
    2. samala xlayan dan kenal pun sesape..kenal cik TK ja ^_^

      Padam
    3. Ohooo hehe faham faham =)

      Padam
  2. still sedih kehilangan dia... tatau apa punca lagi hmmm

    BalasPadam
  3. Sedih dia dah tak ada. walaupun dia xkenal kita, I always apperciate his drama/movie. Tak tau pulak dia menyanyi sama. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau tak silap baru tahun lepas start nyanyi kuar single

      Padam
  4. aku jarang dengerin atau download lagu Jepang, ada beberapa tapi aku suka sama lagunya, kayak kalau lagu mellow itu ngenaa banget mellow nya, atau hepi tu ngenaa banget hepi nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya tidak kira bahasa, kalau lagu itu bagus bisa didengar dan di-appresiasi.

      Padam
  5. Alamak tak kenal sapa dia nie. Dah lama tak layan citer Jepun

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti ada masa boleh try layan koizora, attack on titan.. banyak citer gak dia berlakon.

      Padam
  6. Still sedih , sebab kalau nak tgok cerita jepun mesti tgok dia ada berlakon cerita baru ke tak .

    Never thought it will end up like this .

    BalasPadam
  7. Ada terbaca berita tapi mama pun kurang kenal

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak juga citer dia berlakon mama.. kalau ada kesempatan boleh la try tgk

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat korang di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!