Isnin, 23 November 2020

TAK PERASAN PULA SELAMA INI!

Assalamualaikum dan salam sejahtera!! 

Pernah tak, kalian pakai sesuatu barang itu selalu juga la, tapi tak perasan ada sesuatu ciri yang penting yang ada pada barang itu? Ini adalah apa yang baru je berlaku pada Cik TK tadi. Hmmm..

Seperti mana mungkin ada yang pernah perasan atau tahu la kan, sejak laptop Cik TK rosak tahun lepas bila perlu Cik TK akan pinjam laptop adik untuk buat kerja. Kebiasaannya jarang juga Cik TK guna laptop. Start guna pun sejak mula PKP beberapa bulan lepas yang mana waktu tu majoriti mula WFH kan. Guna pun waktu dia tak ada kelas online la di mana ini bermaksud Cik TK kadang buat task waktu malam bila dia tak pakai.

Selalu pun bila pinjam laptop dia memang biasanya Cik TK bawa sekali dengan laptop cooler dia. Memang beberapa bulan ini Cik TK tak pernah perasan pun ada sesuatu dengan laptop cooler dia. Sebab tak pernah pun perhati cooler ni. 

Sehinggalah tadi, tengok adik tengah guna. Ternampak button tepi cooler tu baru Cik TK tanya, "Button tepi ni button apa?". "Untuk speaker", katanya! Haaaa? Serius tak pernah tahu laptop cooler pun dah ada speaker sekarang! Canggih betul. Sebelum ni memang perasan ada design bulat tu, tapi tak terfikir itu adalah speaker sebab tak perasan button tu! Terus test! Waahhhh! Excited kejap! 


Ada juga ke antara kalian yang mengalami kejadian macam ni? Tak pernah perasan fungsi sesuatu barang itu sedangkan dah lama juga pakai?




31 ulasan:

  1. Ingatkan akak sorang jea berperasaan gitu..hihi..yealah, selalu jugak tak perasan ada fungsi lain sesuatu barangan selain daripada fungsi utamanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab tak habis explore tu kak shikin. Kadang tak berapa nak godek-godek sangat pun. Lagi bila bukan barang sendiri

      Padam
  2. hahahah ade! lupa pulak kejadian nya hahaha
    wahh ade speaker best nya

    BalasPadam
  3. Kak Amie pun perasan, banyak tak perasan fungsi sesuatu barangan. Barangkali hanya fikir asal boleh pakai saja, cukuplah. Tak pula terfikir nak belajar atau teroka fungsi yang lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin lepas ni kak amie boleh meneroka fungsinya yang lain..

      Padam
  4. hehhe betul kadang saya pun tidak tahu fungsi sstu barang tu. sebab tidak terokai hahah i mean. tidak try satu2 suis nya hahahha

    BalasPadam
  5. laaa! senang la lepas ni, takyah beli cooler and speaker asing sbb dah ada yg satu kan.. ok nak cari la...

    BalasPadam
  6. Cik TK, saya tak tahu pun ada laptop cooler rupa macam tu. Ketinggalan ketapi. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama kita ketinggalan keretapi! Haha!!

      Padam
  7. Memang selalu macam ni. Guna barang ikut apa yang perlu je. Bila barang tu rosak atau nak dibersihkan baru terdetik hati nak belek

    BalasPadam
  8. Madia tak pernah ada laptop cooler hehheeh , tapi nice jugaa ya gitu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dua function dalam satu. Sambil menyelam minum air!

      Padam
  9. selalunya phone la..macam terkejut phone kita boleh buat gitu buat gini..hahahah

    BalasPadam
  10. kalau sekali pandang tngk macam tmpat kluar angin kan so x jangka tu speaker..

    BalasPadam
  11. Apabila Cik TK cakap baru tahu. Lagi teruk saya.

    BalasPadam
  12. hahaha... selalu jer rasa mcm tu.. rasa mcm ruginya aku br tau bendalah ni

    BalasPadam
  13. Bila cik TK update..baru nk cek cooler sndri ade ke x button speaker..sbb cap murah je nih hahaa ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ahaha terus cek! Biasa kan kalau cooler tu memang cooler semata je kak shida.

      Padam
  14. jarang la tak perasan. selalu kalau beli, memang explore habis. siap google lagi function apa yg ada.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau barang sendiri memang akan explore. Kalau bukan barang sendiri memang tak berapa nak explore la kan...

      Padam
  15. Hihii mama ada juga tau. Masa tu xtau fungsi nak on wifi kat laptop office.

    BalasPadam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!