Rabu, 28 Julai 2021

WW 2021/28: BUAH OH BUAH!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Baru-baru ni dapat rezeki buah pulasan dan langsat dari jiran.

Kebetulan banyak berbuah di belakang rumah mereka.

Lama tak makan pulasan.

Pisang ni pula adik ipar beli.

Buah-buahan tak kira kira apa jenis,
sangat bagus dan berkhasiat.

Maka, banyak-banyak la makan buah ye korang!

Lama tak layan pulasan.
Sebagaimana namanya, nak makan pulas saja!
Langsat!!!

Tadaaa... pisang apa entah. Makan saja!


18 ulasan:

  1. Teringinnya buah pulasan....rasa macam nak petik dari pokok, tapi pokok sendiri tak ada. Pokok orang banyak la... hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak nak try tanam? Mana tau menjadi nanti...

      Padam
  2. Sedapnya buah pulasan. Susah nak jumpa buah rare ni.

    BalasPadam
  3. waalaikumussalam. semua nya saya sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  4. ada lg x? sy nk dtg ni��

    BalasPadam
  5. Musim buah-buahan tempatan.. Memang puas makan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Perasan juga sekarang banyak cempedak, manggis dll. Tengah musim tu

      Padam
  6. x penah mkn buah pulasan tau.. hihihi.. jgn gelakkan akak ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tak gelak.. sebab buah ni pun macam jarang jumpa kan kak...

      Padam
  7. Sedapnya pulasan.lama betol tak makan

    BalasPadam
  8. Sedapnyaaaa pulasan. Lama xjumpa nii

    BalasPadam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!