Khamis, 10 Jun 2021

LIRIK LAGU: ROSÉ - ON THE GROUND

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa khabar semua? Diharap semua masih bertenang duduk dirumah ya di masa lockdown ini. Dua hari lepas Cik TK tengok adik Cik TK yang study tu memulakan semester baru dengan kelas online... lagi.. Haih... Rasa kesian juga dia dah lama tak jumpa kawan-kawan, maksud Cik TK dah lama tak pergi kelas dengan kawan-kawan secara fizikal. Mesti ada antara korang yang macam itu juga. Moga bertabahla ye semua pelajar-pelajar.
 
Beberapa hari ini, entah kenapa Cik TK macam selalu terdengar lagu solo dari Rosé (ahli kumpulan Blackpink) ni. Cik TK ni ada habit bila buka satu lagu ni, kalau hati tu rasa melekat dengan lagu itu maka akan tertekan butang 'repeat' secara automatik. Lepas tu dok ulang berjuta kali la lagu tu. Salah satu lagu yang jadi mangsa itu adalah lagu 'Night Diver' nyanyian Haruma Miura. Kali ini lagu ini pula jadi mangsa. Tunggulah dia berulang berjuta kali lepas ini. 

Jadi hari ini Cik TK saja nak kongsi lirik lagu ni dengan korang semua. Cik TK tahu mesti dah ramai yang dah tahu lagu ini sebenarnya. Tapi Cik TK saja nak share, sebab lagu ini asyik terngiang-ngiang dalam kepala ni. Baiklah, tanpa bicara banyak lagi mempersilakan Rosé dengan lagunya 'On the Ground'! (Oh ya, kalau untuk lihat video sila tukar ke webpage view ya!)


On the Ground

by: Rosé

My life's been magic, seems fantastic
I used to have a hole in the wall with a mattress
Funny when you want it, suddenly you have it
You find out that your gold's just plastic

Every day, every night
I've been thinkin' back on you and I
Every day, every night

I worked my whole life
Just to get right, just to be like
"Look at me, I'm never coming down"
I worked my whole life
Just to get high, just to realize
Everything I need is on the
Everything I need is on the ground

On the ground
Everything I need is on the ground
(Nah, but they don't hear me though)
(Yeah, what goes up must come down)
(Nah, but they don't hear me though)
(You're runnin' out of time)

My world's been hectic, seems electric
But I've been waking up with your voice in my head
And I'm tryna send a message and let you know that
Every single minute I'm without you, I regret it

Every day, every night
I've been thinkin' back on you and I
Every day, every night

I worked my whole life
Just to get right, just to be like
"Look at me, I'm never coming down"
I worked my whole life
Just to get high, just to realize
Everything I need is on the
Everything I need is on the ground

On the ground
Everything I need is on the ground
(Nah, but they don't hear me though)
(Yeah, what goes up must come down)
(Nah, but they don't hear me though)
(You're runnin' out of time)

I'm way up in the clouds
And they say I've made it now
But I figured it out
Everything I need is on the ground (yeah, yeah)
Just drove by your house (just drove by your house)
So far from you now (so far from you now)
But I figured it out
Everything I need is on the
Everything I need is on the ground

On the ground
Everything I need is on the ground
(Nah, but they don't hear me though)
On the ground
(Nah, but they don't hear me though)
Everything I need is on the ground



12 ulasan:

  1. sedap lagu ni..MV pun kebaboom...

    BalasPadam
  2. lagu ne mmg tiptop. eca pun suka dgr.

    btw, eca peminat blackpink.haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah!! Mesti awal lagi awak dah dgr lagu ni kan?? Cik TK llambat sikit, baru dengar ni

      Padam
  3. Memang sedapp lagu solo Rose ni, MV punn not bad kannn Cik TK :D

    BalasPadam
  4. Baru dengar masa drive td heheh

    BalasPadam
  5. Sedappp lagu nii. Macam da lama xdengar lagu nii.hehehe

    BalasPadam
  6. Comelnya .. Tu gambar penyanyi dia ye

    BalasPadam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat korang di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!