Isnin, 4 Januari 2021

LIRIK: TAKU KITAHARA - CHOUSHINSEI FLASHMAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Supernova! Flashman!! Siapa masih ingat lagi? Siapa ingat bermakna dia dah tak muda tu. Haha. Eh terkena dekat diri sendiri. Lama dah Flashman ni. 1986. Okay masa ini Cik TK pun tak wujud lagi. Entahlah tahun bila ada dekat tv dulu. Tapi rasanya Flashman ni dulu Cik TK layan masa awal sekolah rendah kot. Taklah ingat sangat tapi lagu dia yang kadangkala teringat dan kebelakangan ini Cik TK dok ulang-ulang dengar versi cover lagu ini yang Cik TK terjumpa di Youtube.

Lepas tu bila dengar balik rasa wow semangat dia. Maka sajalah Cik TK nak share dengan kalian semua hari ini. Lagi hari Isnin ni kita kena bersemangat kan? Okay jom terus layan. Oh ya, ada versi cover yang lebih bersemangat juga di bawah ya!



Choushinsei Flashman
by: Taku Kitahara


Chikyuu ni pinch ga yatte kuru
Dekkai mirai ga abunai ze
Kodoku no uchuu kara o ima koso
Kaette kita zo hagane no tamashii

Oretachi heart wa issho sa fire
Moyasu zo ikari no doukasen

Crash crash crash crash
Kiken no imi nante
Flash flash flash flash
Wasureta no sa
Crash crash crash crash
Nani ka wo iu mae ni
Flash flash flash flash
Butsukaru no sa

Kagayaku ashita e bakuhatsu power
Choushinsei flashman

Yatsura ga chance wo neratteru
Madamada yudan wa dekinai ze
Jaaku no ma no te kara o kanarazu
Mamori toosu zo jiyuu no kokyou

Oretachi heart wa makka na fire
Hashiru zo inochi wa icchokusen

Crash crash crash crash
Kanashii kao nante
Flash flash flash flash
Wasureta no sa
Crash crash crash crash
Tatakai sunda nara
Flash flash flash flash
Egao dake sa

Mada minu sekai e bakuhatsu power
Choushinsei flashman

Oretachi heart wa issho sa fire
Moeyasu zo ikari no doukasen

Crash crash crash crash
Kiken no imi nante
Flash flash flash flash
Wasureta no sa
Crash crash crash crash
Nani ka wo iu mae ni
Flash flash flash flash
Butsukaru no sa

Kagayaku ashita e bakuhatsu power
Choushinsei flashman




Versi cover dari Ricardo Cruz. Jom layan!




18 ulasan:

  1. Hahaha..ini bermakna akak dah tua.. akak memang ada suma episod flashman nie tapi x lengkap lagi...😁😁😁

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha zaman kecik kemetot dulu tengok ni.. tak berapa ingat juga ceritanya tapi bila dengar lagunya terus cam!

      Padam
  2. Balasan
    1. Kan.. nostalgia zaman dulu. Budak-budak sekarang mungkin tak kenal kot?

      Padam
  3. wahh lama nih ..mengimbau betul

    BalasPadam
  4. Ni yang femes dulu sebelum Power Rangers kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah betul. Sebelum Mighty Morphine Power Rangers kalau tak silap. Time tu pun ada Jetman la, Maskman la.. Cik TK pun tak ingat sangat

      Padam
  5. Lagu gaban pun best 😂😂😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. ohooo Space Sheriff Gaban kan? Cik TK tak ingat citer ni tapi kawan kata best

      Padam
  6. Ingatkan power rangers tadi. rasa macam tak pernah tengok pulak flashman ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni lama dah kak fiza.. sebelum sebelum power rangers kot. Cik TK pun kurang ingat. Yang Cik TK ingat ni masa Cik TK zaman kecik kemetot duluuuu

      Padam
  7. adakah cida masih muda sebab pernah tengok power rangers saja ni. hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahahaha mungkin.... Tapi Cik TK juga masih mudaaaa... hikhikhik

      Padam
  8. Lejen klasik ni..memang terasa tua da hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. nostalgia kannn.. Hehehe banyak lagi yang legend tu. Satria baja hitam... dan macam2 lagi

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!