Rabu, 30 Disember 2020

WORDLESS WEDNESDAY 20#28: KITA MEROTI LAGI

Nota: Kali ini sempat jadi tukang uli dan tukang letak floss je. 😅

Roti sedang dibakar di dalam oven

Agak gelap pula jadinya. Bukan hangus ni. Tapi terlebih sapu telur.

Yang ni lagi terlebih sapu telur. Cik TK punya pasal lah ini.
"Eh apa jadi kalau sapu telur banyak ye?"
Lepas tu laju je tangan ni sapu banyak-banyak telur. 
Jadilah gelap. 😅

Yang bulat-bulat tadi tu inti sardin

Habis segalanya pergi letak floss, walau tak sepatutnya pun! 😅
Tak apalah, kami-kami saja yang nak makan pun...

Tadaa! Yang floss ini ada inti daging!

Sama juga dengan bun ini. Inti daging. Tak sepatutnya letak floss pun.
Tapi terletak. Excited sangat macam itulah jadinya!




18 ulasan:

  1. sedapnya roti buat sdiri..puas mkn..suka roti ltk floss

    BalasPadam
  2. dah dpt rasa sedappp roti dlm oven tu..sure wangi gila

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe yang fresh keluar dari oven ni memang best!

      Padam
  3. Selamat meroti
    nampak sedap kejadiannya

    BalasPadam
  4. Nampak gebu dan menarik untuk dimakan. Boleh jual on9 la lain kali!

    P.S. Tahniah Cik TK kerana terpilih sebagai salah seorang pengomen tegar blog Abam Kie 2020. Untuk makluman lanjut dan cara menuntut hadiah, sila layari http://www.zukidin.com/2020/12/senarai-pengomen-tegar-blog-abam-kie.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tak berani pula lagi nak jual abam kie.. kami masih baru belajar..

      Hehe waahhh thanks abam kie..

      Padam
  5. bila lah akak ni nak meroti jugak... jeles lah pulak nengoknya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe bila ada masa nanyi boleh try2 kak dana

      Padam
  6. sedapnya semua.... bila la akak nak rajin nih

    BalasPadam
  7. Aduhh lapar pulak rasa perut nie bila tengok roti awak nie.. kat rumah akak ada jea breadmaker tapi malas nak buat..hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kalau ada kesempatan boleh try buat kak..

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!