Selasa, 25 Ogos 2020

STARDENBURDENHARDENBART!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Cik TK dapat satu perkongsian yang unik dan comel dari seseorang mengenai tajuk kita hari ini. Tidak tahu lah kalau kalian sudah tahu mengenai ini dan Cik TK yang terlambat tahu.

Terdapat video TikTok mengenai cara dia memanggil kucing dalam pelbagai bahasa dan apa reaksi kucing tersebut. Cik TK pun tak mahu ulas banyak, kita tonton sahaja video di bawah!


Mungkin boleh cuba panggil kucing macam ni lepas ni... Hahaha!

By the way, 'Stardenburdenhardenbart' ni menurut Urban Dictionary berasal dari bahasa German yang ada banyak maksud seperti 'hey', 'look at me', 'come here' macam tu untuk dapatkan perhatian haiwan.

Lepas ni jumpa kucing Cik TK nak cuba la. Berkesan ke tak berkesan? Ada antara kalian dah cuba?





8 ulasan:

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!