Advertisement

LIRIK: IT'S GONNA RAIN - BONNIE PINK

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Samurai X. Masihkah kalian ingat lagi dengan anime ini? Salah satu anime yang mana mereka yang bergelar the 90s kids mesti tahu kan? Ke tak? Dulu suka betul layan anime ini di kaca televisyen. Versi live action animasi ini pun sangat dahsyat! Tajuknya Rurouni Kenshin. Sudah ada beberapa movie live action dan bakal release lagi dua movie juga tahun ini.

Kali ini Cik TK nak kongsi lirik lagu 'It's Gonna Rain' nyanyian Bonnie Pink. Cik TK pun dah lupa kewujudan lagu ini sebenarnya, sehinggalah tiba-tiba nyanyian cover lagu oleh Reese Lansangan ini muncul di recommendation Youtube Cik TK (Cik TK sertakan sekali di bawah sekali). Dan terus teringat lagu ini sampai terngiang-ngiang pula dalam kepala. Jadi sajalah Cik TK kongsikan di sini ya! 

Nota: Untuk melihat video, sila guna webview version ya!


It's Gonna Rain
Oleh penyanyi asal Bonnie Pink


Ashidori mo karukushite chao chao
Torumono mo toriaezu chao chao
Raion ga unaru mitai no raimei ga
Taisan wo unagashite iru
Dou naru no?
Sou...mou sugu ame

Dai kirai ame nanka chao chao
Mou sukoshi itai noni
Kaikan ga kaisan ni kawaru shunkan wo
Raion ga isogaseta no wa
Meihaku No! Meiwaku
It's gonna rain!

Ame wa mou aribai wo kesu no?
Kare wa mou wasurete shimau no?
Futari wa mou korekiri ni naru no?
Subete wa ame no seitte koto ni shite okou

Kare kara no renraku wa Nothing Nothing
Ame ni yoru kyoukun mo Nothing Nothing
Kanjou mo igirisu no tenki mitai ni
Utsurigi dattara totemo
Raku nanoni...gyaku na no
It's gonna rain!

Ame ga netsu wo yomigaeraseta
Kare mo futo watashi wo omoidashita
Futari wa ima koko ni michibikareta
Subete wa ame no sei, uun, okage na no

Ame wa hito wo yondari keshitari
Dare yori mo tegowai majishan ne
Futari wa itsumo damasarete bakari
Subete wa ame de hajimarun deshou...

It's gonna rain!

***


Yang ini pula versi cover oleh Reese Lansangan

(Pada Cik TK, versi cover ini sangatlah cute!!!
Maksud Cik TK, mengenai suara dan ukulelenya)


Catat Ulasan

14 Ulasan

  1. lagu2 OST jepun dulu2 je akak tau...
    yg baru2 ni hampeh betul... sbb dah lama x tgk citer2 jepun, so dah kurang menghayati lagu2 jepun :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe lagu2 lama banyak yang best kannn

      Padam
  2. tak pernah layan anime tuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe anime lama juga ni kak dana.. bulan april nanti release live action movie ke-4 pula. Rurouni kenshin

      Padam
  3. hari ni birthday pakwe cik TK ! hehe ye ke tak ? 21 march

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhhh atie ingaaatt!!!!! 🥰

      Padam
    2. twitter igtkan hahah best friend atie dekat greece tu suka pakwe cik TK juga

      Padam
    3. Wahhh sekeliling cik tk tak jumpa lagi orang yang sama minat kat dia.

      Padam
  4. Singgah sini Cik TK :)
    lama x berkunjung disini..kak shida mai terjah harini :)

    btw jemput join GA K.shida ya jika kelapangan :)
    https://www.shidaradzuan.com/2021/03/giveaway-raya-bersama-shida-radzuan-blog.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks singgahkak shida!! Cik TK sendiri pun lama tak blogwalking.. huhuuu tak sempat...

      Wahhh!! Nanti Cik TK join!!!!

      Padam
  5. Okay juga lagunya..tp rentak dia mcm pernah dgr..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lagu lama ni kak shida. Mungkin pernah terlayan kat tv dulu tu kak sebab anime tu dulu ada tayang kat tv

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!