Rabu, 21 Oktober 2020

SEGMEN 10 BLOGGER TERPANTAS BY MISYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hari ini Cik TK ingin mengambil kesempatan untuk join salah satu segmen dari rakan blogger kita iaitu Misya. Untuk tahu lebih lanjut, boleh la klik banner atau rujuk sini.

Salah satu syarat dalam segmen ini ialah:

  "Nyatakan apa yang berkaitan tentang diri anda yang berkaitan dengan angka 10"

Mmm... Ada apa dengan angka 10 ya? Dalam keluarga Cik TK ada dua orang yang meraikan hari jadinya pada bulan 10. Seorang pada 10hb dan seorang lagi 15hb. Biasa kami sambut pun serentak terus. Tahun ini 10 Oktober merupakan tarikh yang sangat cantik iaitu 10.10.2020. Jadi kami sambut hari jadi mereka serentak pada tarikh berkenaan!

Ada apa lagi dengan angka 10?

Zaman sekolah dulu, sampai sekarang juga sebenarnya salah satu nombor yang Cik TK suka adalah nombor 10. Kenapa? Sebabnya 10 ini senang dikira untuk Subjek Matematik. Sifir 10, hasil tambah 10, hasil tolak dan bahagi 10. Senang kan? Lepas itu aplikasikan terus sampai sekarang! Haha!






20 ulasan:

  1. Terimakasih singgah blog akak...salam perkenalan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam perkenalan kak.. thanks juga sudi singgah ke teratak merah saya ini.. 😘

      Padam
  2. ulasan angka 10 dia amboiii hahahah

    BalasPadam
  3. win gila alasan kenapa suka 10 sbb sifir 10 plg senang hafal! hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha memang betul kan paling senang hafal! 😁

      Padam
  4. Good Luck cik TK..esok shida join..
    Alasan angka 10 tu logik hahahaa ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks shida! hehe kiraan sepuluh memang kacang kan!

      Padam
  5. Terima kasih singgah blog sya. Btw Selamat bersegmen kak XD

    BalasPadam
  6. Selamat bersegmen. Banyak juga kisah dengan angka 10 ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak juga kisah disebalik angka 10 ni kannn

      Padam
  7. Congrats sebab jadi yang terpantas join segmen ini! Nanti sis review ya. TQ for joining. :) http://www.aimisyahirah.com/2020/11/senarai-peserta-pemenang-segmen-10.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih! Thanks juga sis sudah anjurkan segmen ini!!

      Padam
  8. jalan-jalan dari segmen yang sama (^_^)

    https://www.mialiana.com/2020/10/segmen-10-blogger-terpantas-by-misya.html

    BalasPadam
  9. singgah BW sini dari segmen yg sama..

    BalasPadam
  10. Kita dah review.. :) Jemput singgah http://www.aimisyahirah.com/2021/01/review-blog-blog-cik-tk.html
    Owh hari ni last day untuk join GA Free Wallet. Jemput join http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahhh terima kasih!!!

      Alaaa tak sempat join.. huhuuu

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat korang di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!