Khamis, 24 September 2020

MENCUBA MIE SEDAAP SELECTION KOREAN SPICY SOUP

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Baru-baru ini Cik TK pergi beli barang dapur seperti biasa dan ketika berada di bahagian mee segera maka Cik TK terpandang sesuatu yang Cik TK belum pernah cuba, iaitu Mie Sedaap Selection Korean Spicy Soup. Mungkinkah Cik TK yang ketinggalan atau memang masih baru? Oh ya, ini bukan paid review ke apa tau. Saja Cik TK nak ulas sikit sebab Cik TK memang suka makan Mie Sedaap lagi-lagi yang goreng paket putih tu!

mie sedaap selection korean spicy soup

Mie Sedaap versi berkuah atau bersup ini ada dua tahap kepedasan sama macam yang packaging warna hitam versi goreng (Mie Sedaap Selection Korean Spicy Chicken). Nak pedas nikmat (Tahap 1) letak satu je la cilinya. Nak pedas gila (Tahap 2), letak dua paket cili. Untuk Cik TK, satu dah cukup sebab Cik TK tak makan pedas sangat. 

Cik TK masak mee ni tambah bebola daging, bebola ikan dan telur. Pada pendapat Cik TK, mee dia lebih tebal dan kenyal. Kuah supnya pun sedap dan tidak pedas sangat sebenarnya sebab Cik TK guna satu paket cili je. Mungkin lain kali Cik TK cuba makan dengan kepedasan Tahap 2 pula. 

makan mie sedaap korea spicy soup

Jom makan!



38 ulasan:

  1. mi sedap ni saya suka makan yg mi goreng je tak pernah try perisa lain..hehe

    BalasPadam
  2. Nampak sedap je tu...Dekat sogo takde Mie Sedap.. Nak kena terjah supermarket juga lah jawabnya kalau nak merasa..

    BalasPadam
  3. mie sedap ni biasa beli yang kering je... yang sup ni tak pernah try... lenkali nk cubalah
    betul mie sedap punya mee agak kenyal dan tebal... puas hati makan

    BalasPadam
  4. Tak pernah cuba brand ni.Bila tengok ni rasa nak mencuba la pulak.

    BalasPadam
  5. wahhhh menarik.. boleh beli jgk ni..
    sedap nmpk mee tu.. tebal.. hihi

    BalasPadam
  6. mee sedap yang goreng masih feveret saya ..hehe

    BalasPadam
  7. Huishhh sedap tu cik tk.. saya punye letak cheese .. 😂😜

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe letak cheese tuuu.. terbaik! nanti Cik TK buat juga!!

      Padam
  8. Saya belum pernah cuba makan mee ini. Anak-anak selalu beli mee korean, dan masak sendiri tapi tak perasaan versi apa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh, memang banyak juga mee korean kat pasaran. contoh macam samyang

      Padam
  9. wah! menarik nampaknya mie sedap version korean ni..boleh cuba!

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg style dia buat jns berkuah ke cik TK?

      Padam
    2. Aah ni memang jenis bersup. Yang jenis goreng pun ada

      Padam
  10. Balasan
    1. boleh try juga brand2 lain... macam Cik TK suka cuba macam2 jenama. Jadi lepas tu, bila jumpa yang best, boleh beli lagi lepas tu

      Padam
  11. spicy ni, takot plak nak try sbb me tak makan pedas

    BalasPadam
  12. memang sedap tu..esp bila dimakan masa musim banjir...semuanya sedap..

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi makan panas-panas masa sejuk... perghhhh

      Padam
  13. Dha lma x makan mi sedap...jenis soup..mmg x pernah la memana Maggi..hoho...sy suka pedassss...! Nanti leh tryyyy..hihii..tq infoo

    BalasPadam
  14. mana2 brand semua ada menu korea dlm produk dia orang..MiSedap tak ketinggalan juga utk keluarkan perasa baru..selalu beli yg mee goreng asli je..lps nie boleh la try perisa korea spicy soup pula..;)

    BalasPadam
  15. tak pernah cuba lagi sebab jarang beli instant noodle brand yg ini

    BalasPadam
  16. Saya sudah pernah cuba ini mie sedap rasa Korea. Menurut saya tak sedap pun, saya bingung degan rasanya. Tak cocok lagi di lidah saya 😅

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha iya selera tiap orang itu beda mas...

      Padam
  17. Nampak.m.sedap la.. mama suka.maghie yg berkuah MCM.ni

    BalasPadam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!

TAG / KATEGORI / LABEL

aneka mi dan pasta (5) Anime (6) asmr (1) ayam (4) bahasa Jepun (2) belajar (10) blogger (10) canva (1) cendawan (4) cinta (19) cover (3) eksperimentasi makanan (33) facebook (1) fakta menarik (44) flora/fauna (25) fotografi (6) GA (18) gitar (2) grafik (2) hadiah (2) hobi (12) ibubapa (2) ikan (2) ilmiah (11) info IT/tutorial (25) insomnia (3) instagram (1) Islamik (4) jalan-jalan (13) Jepun/Korea (42) jimat (1) kalimba (2) kesihatan (2) kraf (4) kreatif (7) Kucing (4) kudapan (8) kuih muih (3) lauk pauk (11) Lirik (15) Luahan (3) makan-makan (43) media sosial (2) melancong (5) membaca (4) mengait (4) merapu (30) mercu tanda / landmark (3) muzik (19) perayaan (5) peringatan (1) personal (149) resepi (20) Segmen (41) Shopee (1) shopping (3) snapseed (1) sotong (1) Takeru Sato (3) telur (4) template (5) throwback (4) tidur (3) tips dan panduan (2) travel (6) udang (2) ukulele (3) vokal (10) watermark (1) wayang (1) western (3) wishlist (3) youtube (15)