Isnin, 3 Ogos 2020

PERCUBAAN PERTAMA MENJADI!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum ini Cik TK pernah cerita pasal belajar mengait dan membeli benang kait. Setelah seminggu macam tu, baru Cik TK cuba mengait guna benang yang baru sampai itu. Ingat-ingat lupa jugalah apa yang Cik A ajar, sampai Cik TK rujuk pula tutorial di Youtube.

Dan hasilnya adalah seperti dibawah. Ada kemajuan berbanding yang sebelum ini. Ini ialah mask extender Cik TK buatkan untuk mama Cik TK (mama punya request ni). Lepas siap terus dia rasmikan. Rasa bangga sekejap.

Lepas tu adik Cik TK yang baru bersalin ni pula tanya, topi baby bila nak buat? Alamak! Nantilah ya tunggu MakLong ni belajar dulu cara buat ya!

mask extender


Oh lupa nak update di blog ini, adik Cik TK dah bersalin beberapa hari lepas. Jadi Cik TK ni dah bergelar MakLong ya! Rasa meriah pula ada bayi dirumah.




16 ulasan:

  1. jadi comel dan kemas..
    boleh ambil tempahan la lepas ni =D

    BalasPadam
  2. bestnya boleh mengait, nanti boleh buat jual pula mask extension ni..hehe ♕Tiara Sapphire♕

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru belajar lagi ni awak.. tak ready lagi kalau untuk jadi income

      Padam
  3. cantik & kemas...tahniah dah jd maklong..seronok ada anak saudara..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe seronok!!! Best ada budak kat rumah!!

      Padam
  4. tahniah dah bergelar mak long dan tahniah juga sebab kaitan menjadi. saya pun lama sgt dh tak mengait,tah ingat ke tak😃

    BalasPadam
  5. Tahniah Maklong!
    Kagum dengan jejari yang pandai mengait. Saya hanya setakat kait tali air saja hihihiii.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks awak!! Cik TK baru je belajar.. banyak lagi yang harus diteroka

      Padam
  6. wah menjadi. Tahniah. lepas ni boleh siapkan topi baby pulak. chaiyuk chaiyuk

    BalasPadam
  7. seronokla dapat buat sendiri :) lebih puas hati kan :)

    BalasPadam
  8. Wah... cantik, kemas.. Ohsemlah Cik TK..

    BalasPadam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!

TAG / KATEGORI / LABEL