Rabu, 22 Jun 2011

MIMPI ULAR? NAK KAHWIN DAH KE?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Oppss.... lama sudah Cik TK tak update kan...? bukan apa, busy sikit kebelakangan ni... ni pun curi-curi sikit masa untuk update blog Cik TK ni... hehe~ sebelum Cik TK mulakan, jom kita semua layan dulu encik-encik dan cik-cik ular ni ek...




comel? maaf... Cik TK tahu ada di antara korang yang mungkin tak suka, geli, ataupun takut tengok ular... jika ada yang mempunyai perasaan-perasaan yang dinyatakan, sila baca entry ini sambil menutup mata. Eh, apa pulak! Kalau tutup mata macam mana nak baca??? Aiseyyy...!

korang tahu apa motif Cik TK letak gambar ular ni? hehe~ ini kerana... semalam kan.... err..... semalam kan.... Cik TK.... mimpi... ular... Cik TK mimpi kena kejar ngan ular... tak cukup dengan proses kejar mengejar, Cik TK kena patuk dengan ular tu pulak... KENA PATUK DENGAN ULAR, tahu? 


tapi bukanlah warna hijau macam kat atas ni... huhu~ apapun, tak mahulah ceritakan mimpi tu secara detail sangat..

dulu, pernah juga la ada seorang kawan Cik TK ni pernah cerita... kalau mimpi kena patuk ular ni, maksudnya orang nak datang meminang... Cik TK pun buat tak kisah je apa yang kawan Cik TK cakap tu... setakat ‘masuk telinga kanan, keluar telinga kiri’ je... lagipun, pada Cik TK, mimpi itu cuma mainan tidur je...

tapi, tetiba tadi hati Cik TK ni tergerak nak search kat internet... kalau2-kalau mimpi ni ada maksudnya walaupun Cik TK tak berapa percaya... dan hasilnya...

OH TIDAK!!!

Ini aku dapat dari beberapa sumber... semuanya menyatakan bahawa...

“Jika bermimpi dibelit dan dipatuk ular alamatnya akan beristeri dan jika perempuan akan lekas bersuami”

“Jika bermimpi digigit ular, maka petanda akan mendapatkan pasangan hidup”

“Jika bermimpi dikejar ular, maka pertanda ada seseorang yang mencintai anda”

“Jika bermimpi melihat ular berlari mendekati ertinya anda sedang dicintai atau dirindukan orang lain secara diam-diam”

“Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka petanda akan datang tamu yang membawa kebahagiaan”


Alamak... Cik TK rasa awal lagi la kalau nak kahwin... Cik TK pun tak sedia lagi nak melangkah ke alam perkahwinan ni... ada banyak sangat tanggungjawab yang perlu dipikul... tapi, kalau memang sudah jodoh nanti tu, Cik TK terima sajalah... hehe~

Okay, setakat itu sahajalah entri Cik TK untuk kali ni... Cik TK cuma berharap yang mimpi itu hanyalah mimpi semata-mata... seperti mana Cik T katakan pada awal entri ini tadi, “mimpi itu hanyalah mainan tidur semata-mata...”



Sumber2:

24 ulasan:

  1. tgk ular tue trus bulu roma naik
    geli
    slalu dgr cm tue, law mimpi ular msti ada petanda

    BalasPadam
  2. eiii..geli2 betul bui tengok ular2 ni..alergik..tp mmg betul kot,kalau mimpi ular mmg ader kaitan dgn jodoh..

    BalasPadam
  3. tu la... ramai yang kata gtu...

    BalasPadam
  4. ni kajian dri saintifik ke???

    BalasPadam
  5. ermmm. i hate ular... ssssssssssshh

    hehehh.. aiza pernah mimpi kena kejar ngan ular... hahah saper yg sedang menyinti ku ini... hehehheh

    pernah dgrx kalau buka payung dalam umah anti ular datang??? aiza rasa aiza percaya benda tu... sebb ia pernah terjadi pada suatu ketika dahulu... huhuhuhu

    BalasPadam
  6. yp kn, ade yg kate mmpi psl ular, bnda yg x elok.. tp x tahu lh sejauh mn kebenaran nye.... huhu

    BalasPadam
  7. niena shopping2u >> wah...! ramai jugak yang geli tengok ular ni... hehe~

    Domo Mega >> tak la... rasanya ikut kepercayaan orang2 je... saya pun sebenarnya tak percaya pun bende2 ni...

    CikAizA >> ye ke? bukak payung dalam rumah nnt ular datang...?

    SheyPull >> eh, tak la... belum lagi... masih belum jumpa Mr. Right...

    iza liza >> sebab tu saya kata tak berapa percaya dengan bende2 ni... sebab tak tau kebenarannya sejauh mana...

    BalasPadam
  8. wahaha, pernah jugak terfikir pasal ni. tapi memang raterate org cakap kalau mimpi ngan uloar, ade org nak dtg minang.kalau mimpi babun camane? haha

    BalasPadam
  9. Hahaha bila majlisnya? Ecehh

    BalasPadam
  10. mimpi cuma mainan tidur. kalau mimpi yang buruk2 semuanya dari syaitan. Maka berlindunglah kepada Allah. :)

    BalasPadam
  11. hai .. tp kn kalo mimpi di patuk ular sbnr nye dr segi islam adalh stu perkara y tdk bek ...huhuhuhu y sye tahu la .. xtahu la kalo salah hehehe

    BalasPadam
  12. meh bace niewh...


    JOM singgah blog saya nak...kenapa kene ade BF @ GF ek?

    BalasPadam
  13. Mimpi ular mmg sering dikaitkan dgn tanda perkahwinan.. namun ada juga pendapat yg mengatakan bahawa mimpi ular satu alamat benda tidak baik yg dihantar org kepada kita..

    BalasPadam
  14. ﻉ >> uik? babun? hehe... tak tau la pulak...

    nurAMALLINA >> majlis? hehe~ calon pun belum ada lagi...

    mira >> yup... betul tu...

    sj >> tu la... ade gak orang cakap itu petanda tak baik sebenarnya...

    SheyPull >> ok ok... menarik tajuk tu...

    Srikandi Cinta >> betul tu... saya setuju dengan awak...

    BalasPadam
  15. uihhh..apik pon tak tahu..ehehe..comel la yg kaler itam kuning tu..cam blog apik..hehehe

    BalasPadam
  16. haha.. ni mesti suka hitam ngan kuning kan...

    BalasPadam
  17. belum sempat ular datang , dah bukak langkah seribu dah . HAHAHA

    BalasPadam
  18. bukan setakat langkah seribu, langkah sejuta terus tu...!!! hahaha!! XD

    BalasPadam
  19. jgn silap ek... dlm banyak kes org yg terkena sihir, bila ditanya ada mengalami mimpi ular.

    ramai ustaz2 yg merawat pesakit terkena sihir mendpati pesakit pernah mimpi ular, jatuh dr tmpt tinggi, berada ditempat kotor.

    manakala mimpi baby, meyusukan baby dikaitkan dgn gangguan saka.

    BalasPadam
  20. Yup mus...

    Memang tak dinafikan juga adanya fakta sedemikian...

    BalasPadam
  21. hi cik tk!! jadi,, udah kawen keee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha belum lagi.. jodoh masih sesat entah kat mana

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!