Advertisement

AKTIVITI HUJUNG MINGGU: MAIN CRAYON

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Hujung minggu tiba lagi!

Apa aktiviti korang semua?

Kali ini Cik TK terasa nak buat sesuatu tapi tak tahu nak buat apa.

Atas meja ada oil crayon yang Cik TK beli sebelum PKP tapi tak buka lagi.

Kebetulan adik pula ada sketch book.

Minta sehelai.

Buka bungkusan krayon tersebut.

Main.

Dan...

Tadaaaaaa.....!

Rindu bercuti ke apa ni?

Siapa pandai seni boleh tafsirkan?


Okay, ini disebalik tabirnya.

Tangan makan krayon.

Okay, bye!



Catat Ulasan

22 Ulasan

  1. Balasan
    1. Dapat juga wak, walau dalam gambar saja

      Padam
  2. cantiknyaaa! sy ni bukan peminat crayon.. paling xsuka main crayon.. haha

    tp ni betol2 berseni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks awak! Hehe Cik TK pun first time main krayon setelah zaman sekolah dulu. Berkurun sudahhhh

      Padam
  3. Kreatifnya. Cantiklah lukisan tu.

    BalasPadam
  4. Saya cuba tafsirkan. Kamu merindui kedamaian dan kebebasan yang telah lama tidak dapat dikecapi. Kini kamu berasa terlalu sunyi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Naniiiiii....!! Haha ini hampir sama macam apa yang kawan Cik TK kata ni...

      Nota: 'Nani' tu 'apa' dalam bahasa Jepun

      Padam
  5. Menarik. Salah satu aktiviti untuk isi masa lapang dan hilangkan stress.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dan juga belajar buat benda baru!!! ni first time actually setelah banyak2 tahun tak pegang krayon

      Padam
  6. Bagus aktiviti Cik TK. Saya tak reti nak lukis-lukis ni. Hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama, Cik TK pun tak reti. Ni saja2 try saja

      Padam
  7. kak shida dah lama tinggal dulu..cryon kaler pensel water color..mmg suka

    cantik cik Tk!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sama la kita kak shida.. lama dah tinggal semua tu. pastu bila asyik duk rumah ni membuatkan Cik TK asyik nak buat benda baru

      Thanks kak shida!!

      Padam
  8. Tak pandai seni. Tapi nampak lukisan tu macam Cik Tk tengah cari ketenangan ke? Tapi somehow nampak gambaran yang u okay sebenarnya. Rindu laut mungkin dan nak sorang2?

    BalasPadam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!