Rabu, 7 Julai 2021

WW 2021/25: MAKARONI CUCUR


Assalamualaikum dan salam sejahtera. 


Ni sarapan pagi semalam sebenarnya.

Ada makaroni lebih yang dah direbus malam tadi punya.

Alang-alang buat cucur tu, sumbatkan saja makaroni ni.

Dan hasilnya jadi seperti di bawah.

Sedap juga tau hasilnya.

Korang pun boleh cuba.

Buat adunan cucur macam biasa (cucur bawang ke macam tu),

lepas tu letak je makaroni yang dah direbus tu.

Kami tambah sosej juga.

Sedap dimakan bersama sos cili thai!

Inilah hasilnya!
Nampak la rupa makaroninya di dalam.

26 ulasan:

  1. Memang sedap tu. Ada sosej lagi. Cecah dengan sos Thai tak sedar boleh habis sepinggan!

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe memang sedap dan lembut! Syok makan

      Padam
  2. Wah menu baru ni , boleh Cuba nanti kalau jadi saya share

    BalasPadam
  3. wah nice idea
    boleh cuba buat nih

    BalasPadam
  4. Nampak menarikkk! Cantik je kejadiannya, next time boleh lah try, buat kelainan sikit hehehe.

    BalasPadam
  5. Kreativiti hasil dari western + tempatan.. hehe.

    BalasPadam
  6. Bagus Cik TK kita ni! Tak terfikir pulak nak mencucurkan macaroni :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe sekali sekala buat benda yang lain dari yang lain ni PH

      Padam
  7. nmpk sedap je.. blh try buat jgk ni..

    BalasPadam
  8. Kreatif betul. Dari terbazir gitu je makaroni tu buat cucur pun sedap

    BalasPadam
  9. fuhhh menarik betul! western + lokal betul ni

    BalasPadam
  10. Wah,menarik! Kreatif! Boleh try nty 😋

    BalasPadam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!