Selasa, 29 Jun 2021

LIRIK: LEE SUN HEE - FOX RAIN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pernah tak layan drama Korea "My Girlfriend is a Gumiho"? Bukanlah drama baru, dah lama dah. Drama ni tahun 2010. Lebih 10 tahun lepas dah tu. Best drama ni. Sampaikan ulang balik tengok pun tak bosan. Masih rasa best! Kalau nak tahu, drama ini adalah salah satu drama yang Cik TK layan masa mula layan drama Korea. Pengaruh rakan-rakan se-asrama la dulu ni. Baru-baru ni saja Cik TK layan balik. Lepas tu lagu tema drama ni dok melekat pula dalam kepala ni. Jadi, saja la Cik TK nak share dengan korang lagu ni. Kot kot ada yang rindu dan nak mengimbau kenangan lama. (Kalau tidak dapat buka video, sila tukar ke webview version)

Nota: Cik TK ada letak sekali version easy korean, sebab Cik TK ni sendiri pun berbelit lidah nak sebut bahasa korea. Tekan sahaja easy korean version ya.



Fox Rain
by: Lee Sun Hee

[Tekan sini untuk Easy Korean Version]


Sarangeul ajik nan mollaseo
Deoneun gakkai motgayo
Geunde wae jakkuman motnan nae simjangeun
Dugeungeorinayo

Nan dangsini jakkuman barphyeoseo
Geunyang gal sudo eomneyo
Irueojil su do eomneun i sarange
Nae mami neomu apayo

Haruga gago bami omyeon
Nan ontong dangsin saenggakppunijyo
Hansimseureopgo babo gateun nal
Eotteoke haeya joheulkkayo

Maeumi sarangeul ttareuni
Naega mwol hal su innayo
Irueojil sudo eomneun i sarange
Nae mami neomu apayo

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru
Dubirubiruraffa

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru

Haruga gago bami omyeon
Nan ontong dangsin saenggakppunijyo
Hansimseureopgo babo gateun nal
Eotteoke haeya hanayo

Nae apeumi mudyeojyeo beoril nari
Eonjejjeum naege ogin halkkayo
Hansimseureopgo babo gateun nal
Eotteokhae haran maringayo

Dalbichi neomuna johaseo
Geunyang gal suga eomneyo
Dangsin gyeote jamsi nuwo isseulgeyo
Jamsiman aju jamsiman

Dubirubiruraffa
Dubirubiruraffa
Dubirubiru dubirubiru
Dubirubiruraffa


Rujukan lirik: 1, 2


10 ulasan:

  1. Takpenah layan. Tapi heroin nya cantik jugak eh.hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann.. comel heroin dia. hero dia pun sama juga!

      Padam
  2. Saya hadir melawat tuan blog.. hehe

    BalasPadam
  3. Saya tak boleh layan mana-mana drama Korea... tak boleh buat apa, asyik nak ngadap 24 jam kihkihkihhhh! Tapi kalau ada masa layan jugalah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe Cik TK layan pun sambil-sambil je ni kak amie

      Padam
  4. Balasan
    1. yang baru pun Cik TK dengar Blackpink ni, Rabia. Hehe

      Padam
  5. kurang gemar genre gumiho tapi suka lagu Losing My Mind yg Seung-gi nyanyi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Faham faham.. semua orang ada taste berlainan.

      ya benarrr lagu losing my mind tu memang best!!!!

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!