Rabu, 3 Februari 2021

WW 2021/06: JADI TEDDY SECARA TIDAK SENGAJA

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Terpengaruh dengan pinterest.

Hasrat nak buat rupa neko 🐈 (meowww!).

Tapi hasilnya jadi lain.

Dan masih nak repair, sebab tak puas hati lagi.

Tak apa.

Uolls layan dulu hasilnya setakat ini.

Segalanya bermula ditengah-tengah pagi buta apabila tak dapat tidur dan mula buka 'toolbox' yang berisi benang dan peralatan lain. Sekali masa nak gunting, rupanya gunting tak cukup tajam. Maka simpan balik. Esok siang sajalah sambung.
Okay, sudah siang. Ini pompom yang siap sebelumnya. Kemudian setelah satu pompom ni siap, Hasratnya nak buat rupa kepala kucing. Tapi....Hmmmm tercacat pula. Tapi segan nak tunjuk bahagian yang cacat itu. Maka dapat idea buat satu lagi pompom untuk tutup bahagian cacat itu.
Jadilah satu pompom kecil. 
Kesudahannya combine-kan sahaja begini
Kemudian terasa nak buat telinga, maka terjadilah ini. Oh macam beruang pula.

Dan akhirnya rasa nak letak selendang. Maka kait sekejap dan jadilah ini. Tapi rasa tak best pula. Nak ubah lagi nanti.  




Nota: "Wordless Wednesday" atau mudahnya Cik TK ringkaskan kepada WW adalah hari (Rabu) di mana warga komuniti blogger membuat entri ataupun post bergambar yang mana tiada perkataan atau mungkin ada sedikit kata-kata / penerangan / caption, dan ini terpulang kepada para pembaca bagaimana untuk menginterpretasi gambar berkenaan.

34 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hehe tapi tak siap lagi.. tak tahu nak adjust macam mana..

      Padam
  2. Balasan
    1. Hehe comel tapi masih perlu dibaiki lagi...

      Padam
  3. Comel sangat. Eza tak reti buat benda ni. Hehe, kucing ada selendang. omel sangat. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha entah ini jadi kucing atau beruang ni Eza. Cik TK pun bantai saja! Nak letak selendang merah, tapi benang merah tak nak berkawan baik dengan Cik TK. huhuhu~

      Padam
  4. Ini adalah skill yang uncle tiada.... (malu)

    BalasPadam
  5. Totemo kawaii des! Alahai, comel bebenor!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kawaaaiiii, tapi tak perfect lagi... tak pasti nak repair macam mana

      Padam
    2. Tak perlu repair, Cik TK. Biar yang ini kekal unik begitu. First attempt kan. Biar je macam tu as sentimental value :)

      Padam
    3. Hehe faham faham.. jadi kenangan ni kan...

      Padam
  6. comel sgt ni!!! buat kaler soft pink pulak.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa benang soft pink tak ada.. soft purple ada.

      Padam
  7. Tiba-tiba muncul figura teddy ye. Yang penting comel. Pandai kait mengait :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha ni nak buat lain jadi lain. Spontan je buat last sekali jadi macam ni. Baru-baru belajar je ni kak fiza. Sebagai pengisi masa lapang

      Padam
    2. Okaylah tu, ada aktiviti dan practise make perfect gitu :)

      Padam
    3. Hehe ada masa lapang nanti dan moodnya sampai boleh buat lagi.. hehe

      Padam
  8. comel..ada selendang lg..hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe tapi tak berapa menjadi selendang dia. Huhuhuuu

      Padam
  9. comelnya.. boleh jd rupa kucing dan bear. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha macam snorlax (pokemon) versi coklat pun ada

      Padam
  10. jadi juga teddy. kalau akak, ntah jadi apa rupa dia sbb tangan tak berseni. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha ni pun lari dari planning asal kak.. huhuuu

      Padam
  11. uihhh kretipnyaaa CIk TK..pandai rupanyaa mngait..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe baru belajar je kak shida.. tahu paling basic baru kak..

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!