Rabu, 17 Februari 2021

WW 2021/09: ORANG LAIN DAH LAMA BUAT, SAYA PULA PERTAMA KALI BUAT CHEESEKUT

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Haih, orang lain dah lama buat kan?

Cheesekut.

Ini cerita semalam ya.

Cik TK baru nak belajar buat.

Pertama kali buat ni.

Hasilnya, dari segi rasa dah lulus.

Tapi...

Aah ada tapi ya.

Tekstur dia.

Biskut dekat dalam tu jadi kering.

Tak tau kenapa.

Tapi tak apa.

Ada masa nanti Cik TK try buat lagi.

Tadaaa! Macam ini rupa dalam dia lepas dipotong.

Okay, macam ini pun rasanya nampak jelas dia agak kering.

Ini pula rupanya semasa masih dalam loyang, belum dipotong.




Nota: "Wordless Wednesday" atau mudahnya Cik TK ringkaskan kepada WW adalah hari (Rabu) di mana warga komuniti blogger membuat entri ataupun post bergambar yang mana tiada perkataan atau mungkin ada sedikit kata-kata / penerangan / caption, dan ini terpulang kepada para pembaca bagaimana untuk menginterpretasi gambar berkenaan.

20 ulasan:

  1. Balasan
    1. Sedap!! Tapi entah kenapa dia kering. Nanti kena baiki lagi

      Padam
  2. wah tahniah ada usaha nak mencuba...
    pasni bole baiki lagi..
    usaha tangga kejayaan :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih! Yup, kena cuba lagi nanti! Tak boleh mengalah separuh jalan

      Padam
  3. hehehe i tak pernah buat sendiri pun cik TK, adik ipar yg selalu buat kan heheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Cik TK pun sama. Biasa adik buatkan. Then bila dia kahwin dan tinggal bersama suami dia, tak ada dah orang buat cheesekut kat rumah. Tu yang try buat.

      Padam
  4. Lama tk buat cheesekut. ...yummy

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe nyummy!! boleh la mama tisya buat nanti

      Padam
  5. Mas PKP 1.0 aritu rajin buat cheesekut ni.

    BalasPadam
  6. sedapppp. bahan dah ada mcmmm nak buat pulak.heee

    BalasPadam
  7. Tahniah kerana berjaya buat cheesekut.. Akak hanya tunjuk-tunjuk jea, hihihi sebab tak berbaloi nak buat sebab yang makannya hanya seorang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh. ye la kalau untuk makan sorang jadi kurang semangat nak buat kan? Hehe Cik TK punya walau rasa dia berjaya, tekstur dia tak berjaya. Kering dalam dia. 😅 Kena ubah cara buat nanti

      Padam
  8. sama la..saya pun x pernah buat tapi anak2 jer yg buat so ummi diaorg ni tukang makan...since dibuat dari dapur yang sama kiranya mcm sendiri buat la jugak kan..hehee

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah bestnya anak-anak rajin buat! hehe kira sama la tu sebab dari dapur sendiri.. hehehehe

      Padam
  9. cheesekut ni nk buat sampai skrg tak buat2.. haha
    mkn sejuk2 best

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul! nyummy! Rasa nak buat lagi! tapi tak ada bahan. So lain kali bila pergi beli barang kena ingat nak beli bahannya sekali

      Padam
  10. kak shida lgsung tak pernah buat ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada peluang nanti boleh kak shida buat... Buat lebih untuk Cik TK sekali.. hehehhehe~

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!