Ahad, 28 Februari 2021

LIRIK: EGAO NO WAKE - KAORI HIKITA

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ingat tak dalam entri sebelum ini Cik TK ada mentioned yang Cik TK marathoning semula anime Shounen Onmyoji? Lagu tema pembukaan (opening theme  song) untuk anime ini bertajuk 'Egao no Wake' yang bermaksud 'Sebab untuk Senyum', merupakan antara lagu anime yang Cik TK tak skip, sebab pada Cik TK lagu ni best. Jadi saja la Cik TK nak kongsikan dengan kalian semua. Di bawah ada versi full version dan TV size version (sila guna webpage view ya untuk tonton videonya)

TV size version (Lirik dari tanda * ke *)

Full version


Egao no Wake
By: Kaori Hikita


*tozasareta kioku no naka no kizu ga
oto mo naku kokoro ni fureru toki ni
yasashiku hohoemu sono urami wa kodoku no namida

hateshinai tsuyosa motomete
shinjiru monotachi to nando mo kakeagare

mamoritai shinjitai egao no wake wo subete
hageshisa mo itoshisa mo zenbu uketomeru yo
nidoto sono te wo hanasanai ano hikari wo mezashite*

omoiyaru tagai no mune kasanete
yurushiai wakachiaeru omoi ni
kawaranu you ni inoritsutzukeru chikai no kotoba

osorenai kokoro motomete shinjiru yume kakage
ryoute ni dakishimete

aishitai kanjitai egao no wake wo subete
arinomama kikasete yo kokoro no sakebi sae
nidoto kono me wo sorasanai
ano hikari wo tomoshite

hateshinai tsuyosa motomete
shinjiru monotachi to nando mo kakeagare

mamoritai shinjitai egao no wake wo subete
hageshisa mo itoshisa mo zenbu uketomeru yo
aishitai kanjitai egao no wake wo subete
arinomama kikasete yo kokoro no sakebi sae
nidoto sono te wo hanasanai ano hikari wo mezashite



8 ulasan:

  1. Sekarang ni saya layan anime Naruto / Boruto je. Tak larat nak layan semua hahahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe faham faham... Pening kan kalau layan banyak anime sekaligus?

      Padam
  2. belajar ayat baru , wake tu maksud dia sebab eh.. thanks cik TK

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye kot tu atie.. sebab Cik TK jumpa translation english dia guna perkataan 'reason'.

      Padam
  3. Dah lama tak tengok anime , selalu saya tgok movie je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe Cik TKpun memilih tengok anime sekarang. Tak nak episod banyak2 sangat.. hehehe

      Padam
  4. Bahasa jepun ye lama X layan cite jepun

    BalasPadam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!