Rabu, 10 Februari 2021

WW 2021/08: DESSERT PETANG INI

Assalamulaikum dan salam sejahtera.

Petang ini mama buat dessert.

Tapi tak tahu la apa nama ini.

Ada sagu hijau.

Ada jagung manis.

Ada santan.

Ada gula melaka.

Sedap!

Tak manis sangat (boleh adjust sendiri).

Layaannn!!!

Dessert petang ini
Ini rupanya setelah cedok-cedok isi masuk cawan.


Dessert petang ini
Ini rupanya setelah dikacau. Tadaaa! Jom layan!




Nota: "Wordless Wednesday" atau mudahnya Cik TK ringkaskan kepada WW adalah hari (Rabu) di mana warga komuniti blogger membuat entri ataupun post bergambar yang mana tiada perkataan atau mungkin ada sedikit kata-kata / penerangan / caption, dan ini terpulang kepada para pembaca bagaimana untuk menginterpretasi gambar berkenaan.

22 ulasan:

  1. sedapnya..tapi knp tak kaler brownish?..enjoy!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab tak banyak letak air gula melaka. Konon tak nak manis sangat

      Padam
  2. Sagu jagung bersantan. Sedap tu makan sejuk-sejuk. Slurrrpppp!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kannn.. tambah rasa sejuk, manis lemak2. Sedapnya!

      Padam
  3. sedap ni, now musim panas, mmg best klu minum ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe betul tu atie, ngam dengan cuaca sekarang

      Padam
  4. Balasan
    1. Hehe betul. Rasanya boleh adjust sendiri je. Tak nak manis sangat, tak tuang air gula banyak. Nak lebih manis, tuang air gula lebih

      Padam
  5. Musim panas memang sedap basahkan tekak macam ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, musim panas ni nak cari benda sejuk je ni...

      Padam
  6. Panas-panas ni, terus terliur tengok! Menggodanya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe kannn.. time panas ni semua yang sejuk menggodaaa... Tiba-tiba rasa nak aiskrim.. huhuhuu

      Padam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!