Jumaat, 7 Ogos 2020

INTERFACE BARU BLOGGER?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Baru-baru ini Blogger tukar interface baru di dashboardnya. Pengalaman Cik TK menggunakan interface baru? Pening! Haha sebab tak biasa lagi. 

Cik TK tengok setting, tercari-cari setting yang Cik TK perlukan di mana. Cik TK tulis entri nak letak label. Tengok label, jenuh juga nak skroll dan tick satu-satu. Banyak sangat label, itulah jadinya. Bila main-main dekat design apa semua, saja merayau kan, tengok butang 'save' pun dah pindah dekat bawah.

Tapi nasib baik masih ada option 'Revert to Legacy Blogger'. Beberapa hari ni, sebab masih tidak biasa dan belum ada banyak masa nak explore, Cik TK pindah dulu ke interface lama.


Sesekali, pindah balik ke interface baru. Masih kena biasakan diri dengan interface baru. Untuk ke interface baru, klik saja 'Try the New Blogger'.


Okay, sampai sini saja dulu entri kali ini. Nak kena sambung explore interface baru. 



20 ulasan:

  1. setakat ini, dah rasa ok sikit dr memula dlu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah.. Cik TK pun kena biasakan diri

      Padam
  2. Saya pun terkial2 nak siapkan entri hihihiii.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha saya pun.. sebab tak biasa lagi..

      Padam
  3. abam kie pun rasa dashboard terbaharu ini makin mesra pengguna berbanding masa ia mula2 kuar dulu...

    BalasPadam
  4. loving this new interface :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nice! You adapt to it very fast! And I will too!

      Padam
  5. memang fening, akak tak suka tang nak cari labels tu, sebelum ni dia kan otomatik ni nak kene cari satu-satu... memang agak fenin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haa ni betul. Part label tu leceh sikit

      Padam
  6. Samalah guna pemuka lama. Belum gunakan yang baru kalau nak tulis tulisan baru.

    BalasPadam
  7. Memang pening dibuatnya. Dalam process nak adapt dengan interface baru ni.

    BalasPadam
  8. okay shida dah patah balik ke yg lama..hahaa xlehla nk guna yg baru..terkial-kial..pulak ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. kannn.. kena rajin explore dan biasakan diri ni

      Padam
  9. dah cuba guna interface baru tu, tak berapa suka..
    Suka lagi interface lama.. hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab kita semua dah biasa dengan interface lama. Maka, keliru dengan interface baru

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!