(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Tuesday, 18 August 2015

LETIH DAN RINDU.

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Kebelakangan ini, Cik TK rasa penat, letih dengan alam pekerjaan... Dulu memang Cik TK rasa teruja, ingin berada di dunia pekerjaan. Ingin merasa gaji sendiri, ingin menimba pelbagai pengalaman baru dan berjumpa dengan ramai orang... Tapi sekarang, bila rasa sendiri macam mana kerja lama-lama tu kadang-kadang Cik TK rasa tertekan. Bukan tertekan sebab kerja. Tapi tertekan sebab tekanan dari pihak atasan dan ragam orang-orang disekeliling Cik TK terutamanya staf. Banyak sangat ragam... 

Kadang-kadang tu rasa macam nak balik zaman sekolah... zaman belajar dulu... Rasa seronok waktu tu... Walaupun waktu belajar dulu rasa stress juga, kita ada kawan-kawan tempat nak mengadu dan bermanja-manja. Cik TK ingat lagi kami pernah keluar merayau release tension, masak sama-sama dalam bilik hostel, borak-borak cerita macam-macam sampai tertidur, lepak kat pondok sampai tengah malam sampai kena halau dengan guard, siap drive jauh-jauh pergi jalan-jalan ke Tanah Merah, Kota Bharu, Dabong dan sebagainya... Waktu sekolah dulu pun sangat seronok juga, lagi-lagi waktu dalam Tingkatan 6 dulu. Menjadi satu-satunya pelajar Melayu dan beragama Islam dalam kelas memang menarik dan agak mencabar juga, lagi-lagi dibulan puasa... Eh, tak mahulah cerita lebih pasal ini. Hmmm~ Rindunya waktu dulu... 



P/S: Tengah-tengah malam ini entah apa la Cik TK merapu ni... Okay la dah lewat malam ni, esok nak bangun awal pagi kerja. Jumpa lagi entri akan datang...


No comments: