Rabu, 5 Mei 2021

WW 2021/19: JUST BE YOURSELF


Selalu dengar orang kata 'sentiasalah jadi diri sendiri'.

Ya itu betul.

Janganlah kita cuba menjadi orang lain yang bukan diri kita supaya kita diterima.

Sudah pasti korang akan berjumpa orang yang terima diri anda seadanya.

Satu lagi.

Semua orang ada sifat mereka tersendiri dalam diri masing-masing.

Ada yang baik dan ada yang tidak.

Tapi pada Cik TK sifat yang positif dalam diri itu dikekalkan, sifat negatif cuba diperbaiki.

Bukan mengubah diri, tapi memperbaiki diri untuk menjadi lebih baik.

Apa pendapat korang?


8 ulasan:

  1. setuju,kalau kita kawan dengan seseorang, berkasih dengan seseorang yang nak kita jadi macam itu macam ini... tak payahla kawan dengan orang gitu

    BalasPadam
  2. jadi diri sendiri... tengok orang lain tk semestinya kita boleh jadi sama macam dia

    BalasPadam
  3. Tentu akan ada yang boleh terima apa kita seadanya.

    BalasPadam
  4. Kita tak boleh nak expect someone tu jadi seperti yang kita mahukan. Masing masing ada sifat tersendiri. Terima seadanya.

    BalasPadam
  5. just be yourself orang bilang...

    BalasPadam
  6. truee.. we will find someone who will accept us just the way we are

    BalasPadam
  7. setuju.. kita boleh usaha untuk kearah yang lebih baik.. dalam masa yang sama, jangan hipokrit. kena berterusan..

    BalasPadam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!