Rabu, 28 Oktober 2020

WORDLESS WEDNESDAY 20#18: BAHAGIAN MANA NAK BELAI KUCING



26 ulasan:

  1. Balasan
    1. Hehe Cik TK jarang main dengan kucing wak.. Sebab kucing suka lari bila nampak Cik TK.

      Padam
  2. Tepat!.
    Sepengalamanku dulu waktu membeli kucing persia, hal pertama yang kulihat adalah tampang comel tidaknya dia ��.
    Kemudian kuperiksa kesehatan bagian tubuh dan aktif tidaknya kucing tersebut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wah kucing persia!! Pasti sangat comel ya!

      Padam
  3. betull.. paling die suke garu tengkuk die..hahah comel je kucing

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Pernah Cik TK main-main dengan ekor dia. Lepas tu dia cakar. Hahaha!

      Padam
    2. aduhh..dah la cakaran tu sakit.. pernah dgr kenyataan org bezakan anjing ngn kucing, like kucing comel tapi suka cakar tuan, anjing mmg tak buat tuan.. hahahaha then diorg prefer anjing utk dibela ( bukan islam )

      Padam
    3. Hmm ye juga kan.. biasa dengar kucing yang main cakar-cakar ni. Anjing tak pernah dengar pula.

      Padam
  5. betul, tapi anak-anak kucing kat rumah akak tu suka kalau kita geletek perut dia...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo.. Boleh la Cik TK cuba-cuba. Cik TK ni jarang main dengan kucing sebab kucing suka lari kalau Cik TK datang dekat. Haha!

      Padam
  6. hu hu hu aida ni penakot kucing! ha ha ha ha...
    so sukar nak komen bab belai kucing.
    tgk aje kucing, tak pernah belai :)
    tapi anak-anak aida semua berani dgn kucing.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh dengarnya kalau takut dengan kucing lagi suka kucing datang dekat. Tapi entah la kan?

      Padam
  7. Kucing pantang kena tarik ekor... padahla itulah bahagian yang anak-anak suka buat! Bila kucing marah, mengiau panjang, anak-anak ketakutan!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebabnya bahagian ekor tu yang paling menarik sebenarnya! Sebab tu budak2 suka kacau ekor kucing. Hehe

      Padam
  8. Suka belai leher dia. memang kucing suka :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheee cik tk pun reti bahagian leher je.. orang jarang main dengan kucing macam ni la.. 😅😅😅

      Padam
  9. Auh Yeaaaa tu memang diorang suka! Macam kena ganja! hahhaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe mesti uncle biasa main dengan kucing ni

      Padam
  10. terasa nak belai kucing tengok gambar tu..

    BalasPadam
  11. Salah sentuh siap sedialah utk calar-balar di tangan 🤣

    BalasPadam

Dipersilakan kepada semua untuk tinggalkan komen dan pendapat kalian di sini. Nak tinggalkan jejak di sini pun boleh! Nanti Cik TK blogwalking ke sana ya!

TAG / KATEGORI / LABEL

aneka mi dan pasta (11) Anime (10) asmr (1) ayam (5) bahasa Jepun (2) belajar (12) blogger (12) canva (1) cendawan (5) cinta (20) cover (4) eksperimentasi makanan (48) facebook (1) fakta menarik (49) flora/fauna (26) fotografi (7) GA (19) gitar (2) grafik (2) hadiah (3) hobi (17) ibubapa (2) ikan (4) ilmiah (12) info IT/tutorial (28) insomnia (3) instagram (1) Islamik (5) jalan-jalan (14) Jepun/Korea (47) jimat (1) kalimba (2) kesihatan (2) kraf (7) kreatif (13) Kucing (8) kudapan (14) kuih muih (3) lauk pauk (15) Lirik (18) Luahan (3) makan-makan (53) media sosial (2) melancong (5) membaca (5) mengait (4) merapu (31) mercu tanda / landmark (3) Minuman (2) muzik (21) perayaan (5) peringatan (2) personal (154) phobia (2) resepi (31) santapan rohani (3) sayur (1) Segmen (43) Shopee (2) shopping (4) snapseed (1) sotong (1) Takeru Sato (3) telur (5) template (5) throwback (4) tidur (3) tips dan panduan (2) travel (6) udang (2) ukulele (3) vokal (13) watermark (1) wayang (1) western (3) wishlist (3) youtube (18)