Ahad, 21 Jun 2020

BERMAIN GOOGLE DOODLE: SELAMAT HARI BAPA / AYAH / PAPA / ABAH

 Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Apa panggilan kalian kepada bapa kalian? Tidak kira apa jua panggilan, Cik TK ingin mengucapkan Selamat Hari Bapa kepada semua kaum bapa di luar sana! Hari Bapa adalah sebuah hari di mana pada hari itu, kaum bapa ini diingati dan diberikan penghargaan, kebiasaanya diraikan pada setiap Ahad minggu ketiga bulan Jun.

Walaupun hari ini disambut sebagai hari untuk menghargai kasih sayang dan pengorbanan seorang bapa, namun sebenarnya kita haruslah sentiasa menghormati, menyayangi dan menghargai jasa kedua-dua bapa dan ibu kita setiap hari.

Pada hari ini, Google Doodle membawakan doodle interaktif untuk pengguna mencipta kad kraf ucapan sendiri kepada untuk didedikasikan kepada bapa mereka. Kalian bolehlah memainkannya di sini. Nanti dah siap boleh gunakan link yang diterima selepas siap dengan meng-klik butang Send..



Bila buka Google hari ini akan terus keluar ini atau boleh tekan sini





Kalau nak tengok Cik TK punya hasil, boleh tengok di sini. Ok, selamat bermain!!!


20 ulasan:

  1. saya panggil abah.. tapi telah kembali ke ramahtullah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan mereka yang beriman.. jangan lupa doakan dia selalu...

      Padam
  2. Warna-warni. Hehe saya panggil abah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kreatif kan.. Cik TK pulak panggil papa

      Padam
  3. kreatifnya cik TK ni. Nak cuba main la benda ni.. (abamkie)

    BalasPadam
  4. selamat hari bapa utk bapa2 sedunia ye.

    BalasPadam
  5. hi info menarik ini :) done follow, follow me back.. thanks
    http://acuyuhan.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. Wah menarik, nak cuba jugak la.

    Selamat Hari Bapa buat semua insan yang bergelar bapa.

    BalasPadam
  7. memang kreatif yer
    hehehe
    apa2pun selamat hari bapa kepada semua bapa2

    BalasPadam
  8. Abah Mrs. A dah takde sobss..sobs..sobs...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan mereka yang beriman.. jangan lupa doakan dia selalu...

      Padam
  9. Google memang creative when it comes to doodling like this.
    Happy Father's Day to all fathers around the world :)

    BalasPadam
  10. kami ada lah buat sambutan kecil-kecil, menarik jugak aktiviti gini

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow... bagusnya sempat buat sambutan...

      Padam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!