(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Wednesday, 22 June 2011

MIMPI ULAR? NAK KAHWIN DAH KE?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Oppss.... lama sudah aku tak update kan...? bukan apa, busy sikit kebelakangan ni... ni pun curi-curi sikit masa untuk update blog aku ni... hehe~ sebelum aku mulakan, jom kita semua layan dulu encik-encik dan cik-cik ular ni ek...




comel? maaf... aku tahu ada di antara korang yang mungkin tak suka, geli, ataupun takut tengok ular... jika ada yang mempunyai perasaan-perasaan yang dinyatakan, sila baca entry ini sambil menutup mata. Eh, apa pulak! Kalau tutup mata macam mana nak baca??? Aiseyyy...!

korang tahu apa motif aku letak gambar ular ni? hehe~ ini kerana... semalam kan.... err..... semalam kan.... aku.... mimpi... ular... aku mimpi kena kejar ngan ular... tak cukup dengan proses kejar mengejar, aku kena patuk dengan ular tu pulak... KENA PATUK DENGAN ULAR, tahu? 


tapi bukanlah warna hijau macam kat atas ni... huhu~ apapun, tak mahulah ceritakan mimpi tu secara detail sangat..

dulu, pernah juga la ada seorang kawan aku ni pernah cerita... kalau mimpi kena patuk ular ni, maksudnya orang nak datang meminang... aku pun buat tak kisah je apa yang kawan aku cakap tu... setakat ‘masuk telinga kanan, keluar telinga kiri’ je... lagipun, pada aku, mimpi itu cuma mainan tidur je...

tapi, tetiba tadi hati aku ni tergerak nak search kat internet... kalau2-kalau mimpi ni ada maksudnya walaupun aku tak berapa percaya... dan hasilnya...

OH TIDAK!!!

Ini aku dapat dari beberapa sumber... semuanya menyatakan bahawa...

“Jika bermimpi dibelit dan dipatuk ular alamatnya akan beristeri dan jika perempuan akan lekas bersuami”

“Jika bermimpi digigit ular, maka petanda akan mendapatkan pasangan hidup”

“Jika bermimpi dikejar ular, maka pertanda ada seseorang yang mencintai anda”

“Jika bermimpi melihat ular berlari mendekati ertinya anda sedang dicintai atau dirindukan orang lain secara diam-diam”

“Jika bermimpi melihat ular masuk rumah, maka petanda akan datang tamu yang membawa kebahagiaan”


Alamak... aku rasa awal lagi la kalau nak kahwin... aku pun tak sedia lagi nak melangkah ke alam perkahwinan ni... ada banyak sangat tanggungjawab yang perlu dipikul... tapi, kalau memang sudah jodoh nanti tu, aku terima sajalah... hehe~



Okay, setakat itu sahajalah entri aku untuk kali ni... aku cuma berharap yang mimpi itu hanyalah mimpi semata-mata... seperti mana aku katakan pada awal entri ini tadi, “mimpi itu hanyalah mainan tidur semata-mata...”



Sumber2:

22 comments:

zarulfarhana said...

tgk ular tue trus bulu roma naik
geli
slalu dgr cm tue, law mimpi ular msti ada petanda

Bui Idzra Ryn said...

eiii..geli2 betul bui tengok ular2 ni..alergik..tp mmg betul kot,kalau mimpi ular mmg ader kaitan dgn jodoh..

TetikusMerah said...

tu la... ramai yang kata gtu...

niena shopping2u said...

huh.. sgt geli tgk ular :/

Domo Mega said...

ni kajian dri saintifik ke???

CikAizA said...

ermmm. i hate ular... ssssssssssshh

hehehh.. aiza pernah mimpi kena kejar ngan ular... hahah saper yg sedang menyinti ku ini... hehehheh

pernah dgrx kalau buka payung dalam umah anti ular datang??? aiza rasa aiza percaya benda tu... sebb ia pernah terjadi pada suatu ketika dahulu... huhuhuhu

SheyPull said...

tahniah...dah nak kawen daa..:P



JOM singgah blog saya nak...kenapa ye kite perlukan orang yang memahami diri kite?

iza liza said...

yp kn, ade yg kate mmpi psl ular, bnda yg x elok.. tp x tahu lh sejauh mn kebenaran nye.... huhu

TetikusMerah said...

niena shopping2u >> wah...! ramai jugak yang geli tengok ular ni... hehe~

Domo Mega >> tak la... rasanya ikut kepercayaan orang2 je... saya pun sebenarnya tak percaya pun bende2 ni...

CikAizA >> ye ke? bukak payung dalam rumah nnt ular datang...?

SheyPull >> eh, tak la... belum lagi... masih belum jumpa Mr. Right...

iza liza >> sebab tu saya kata tak berapa percaya dengan bende2 ni... sebab tak tau kebenarannya sejauh mana...

said...

wahaha, pernah jugak terfikir pasal ni. tapi memang raterate org cakap kalau mimpi ngan uloar, ade org nak dtg minang.kalau mimpi babun camane? haha

nurAMALLINA said...

Hahaha bila majlisnya? Ecehh

mira said...

mimpi cuma mainan tidur. kalau mimpi yang buruk2 semuanya dari syaitan. Maka berlindunglah kepada Allah. :)

sj said...

hai .. tp kn kalo mimpi di patuk ular sbnr nye dr segi islam adalh stu perkara y tdk bek ...huhuhuhu y sye tahu la .. xtahu la kalo salah hehehe

SheyPull said...

meh bace niewh...


JOM singgah blog saya nak...kenapa kene ade BF @ GF ek?

Srikandi Cinta said...

Mimpi ular mmg sering dikaitkan dgn tanda perkahwinan.. namun ada juga pendapat yg mengatakan bahawa mimpi ular satu alamat benda tidak baik yg dihantar org kepada kita..

TetikusMerah said...

ﻉ >> uik? babun? hehe... tak tau la pulak...

nurAMALLINA >> majlis? hehe~ calon pun belum ada lagi...

mira >> yup... betul tu...

sj >> tu la... ade gak orang cakap itu petanda tak baik sebenarnya...

SheyPull >> ok ok... menarik tajuk tu...

Srikandi Cinta >> betul tu... saya setuju dengan awak...

apik pehe said...

uihhh..apik pon tak tahu..ehehe..comel la yg kaler itam kuning tu..cam blog apik..hehehe

TetikusMerah said...

haha.. ni mesti suka hitam ngan kuning kan...

Liya said...

belum sempat ular datang , dah bukak langkah seribu dah . HAHAHA

TetikusMerah said...

bukan setakat langkah seribu, langkah sejuta terus tu...!!! hahaha!! XD

mus said...

jgn silap ek... dlm banyak kes org yg terkena sihir, bila ditanya ada mengalami mimpi ular.

ramai ustaz2 yg merawat pesakit terkena sihir mendpati pesakit pernah mimpi ular, jatuh dr tmpt tinggi, berada ditempat kotor.

manakala mimpi baby, meyusukan baby dikaitkan dgn gangguan saka.

Cik TK said...

Yup mus...

Memang tak dinafikan juga adanya fakta sedemikian...