Advertisement

WW 2021/32: DITEMANI KUCING COMEL

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Cik TK skrol galeri fon,

terjumpa gambar lama ni.

Terasa comel pula.

Throwback beberapa bulan lalu...

Alkisahnya...

Masa itu tengah tunggu bas,

tiba-tiba kucing ni datang.

Kucing ni teman Cik TK tunggu bas sampai bas datang.

Sementara menunggu bas bersama si comel ini,

Cik TK pun berborak-borak dengannya.

Dia pun macam faham je Cik TK cakap apa.

Mula-mula dia duduk bawah saja

Bila Cik TK mula belai-belai dia, dia pun panjat naik atas.

Time ni la kami borak-borak sampai bas datang. 
Eh rasa macam tak betul pula sebab banyak bercakap dengan kucing.

Catat Ulasan

37 Ulasan

  1. Mungkin dia faham apa yang kita cakapkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan wak... mungkin dia faham kita cakap apa

      Padam
  2. Alolo.. Comeynya.. mungkin dia faham apa yang kita bualkan.. Satu lagi dia teman awak duduk situ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la sepanjang masa menunggu bas dia tu dia teman..

      Padam
  3. Ahaha comell sembang dengan kucing. Takpe at least ada kawan teman

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe betul! tapi bila pergi sana lagi dah tak nampak kucing tu. tak tahu dia pergi mana, tak tau dia berpunya ke tak

      Padam
  4. alahai baiknya dia dtg teman... sweet gituu

    BalasPadam
  5. I would have done the same. Sayang kucing!

    BalasPadam
  6. Kesian.. kucing terbiar ke tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak pasti ada tuan ke tak.. Lepas tu bila ke sana lagi dah tak jumpa kucing tu

      Padam
  7. Masa cheq kecik2 dulu kan, cheq suka 'bersembang' dengan kucing juga, lepas tu kan, ada makcik mana entah nampak cheq masa tu. Lepas tu, makcik tu pi report kat mak cheq kata perbuatan cheq tu pelik, tak normal la kiranya dok bercakap-cakap sambil belai2 kucing macam tu. Kendian, mak cheq pun bagitau cheq jangan dok bercakap dengan kucing tau, nanti orang kata otak tak betul. Olohh olohhh lawaknya lahai bila teringat balik.. siapalah yang tak betul tu agaknya, banyak sangat masa makcik tu nak hairan tengok budak innocent beramah-mesra dengan kucing 😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha mungkin makcik tu tak biasa tengok orang bercakap dengan kucing. Cik TK rasa tak salah pun, malah rasa kagum lagi kalau manusia dan haiwan boleh communicate

      Padam
  8. kesian kucing jalanan nih... hrpnya ada la yg bgi dia makan kan...

    BalasPadam
  9. Cik TK ada bawa balik kucing itu ke rumah ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. oh tak... kat rumah tak boleh nak bela kucing

      Padam
  10. luv miow
    selalunya kucing dtg sb dia tahu org tu baik akan layan dia kan

    BalasPadam
  11. Terapi tu borak danbelai kucing. Dpt release stress kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul.. main dengan kucing ni best.. boleh release stress

      Padam
  12. Kucing faham tu CK cakap dengan dia, akak ni hari2 cakap dgn kucing kat rumah siap bergaduh hahaha

    BalasPadam
  13. Semacam habit kan, kalau jumpa kucing mesti macam nak bersembang gitu. hihi..comel kucing ni.

    BalasPadam
  14. Kucing i pandai temankan..comel tu

    BalasPadam
  15. comel kucingnya..singgah jengah cik TK..sihat ke tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah sihat kak shida... Lama tak muncul sebab busy, tak sempat nak update... Huhuu

      Padam
  16. Hahahhaha…. Pencinta kucing rupanya. Jinak tu .

    BalasPadam

Jangan malu-malu untuk tinggalkan komen dan jejak ya! Nanti Cik TK blogwalking ke blog korang pula!