(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Friday, 8 April 2016

TONG SAMPAH.

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Lama Cik TK tak update apa-apa di sini... Apa khabar semua? Masih tak terlambat kan untuk Cik TK ucapkan Selamat Hari Raya pada semua yang membaca blog Cik TK. Cik TK tahu, ada yang balik kampung beraya dan ada yang kena raya ditempat kerja. Yang penting kita semua gembira. Tahun lepas Cik TK kerja waktu raya. Tahun ni dapat cuti raya. Tapi Cik TK tak balik kampung, raya di sekitar area Kuala Lumpur ni je... Beza rasanya bila ramai penduduk bandar ni pulang ke kampung halaman masing-masing. Perkara pertama yang ketara dilihat ialah tiada kesesakan lalu lintas.

Oh ye, terus ke tujuan entri kali ini. Tong sampah. Tong sampah ni digunakan untuk disumbatkan sampah ke dalamnya. Betul tak? Akan tetapi, Cik TK tak berapa nak faham tahap mentaliti sesetengah manusia ni yang buang sampah disekitar tong sampah.

Seperti dalam gambar yang Cik TK tunjuk ni. Bukannya susah pun nak masukkan sampah dalam tong ni. Ni tak, campak je sekeliling tong sampah tu. Ni dekat dengan kawasan tempat Cik TK kerja.  Bila tengok macam ni kan orang yang lalu lalang tak sedap mata memandang kan..? Mmm... Renung-renungkan...