(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Sunday, 6 July 2014

SURAT CINTA KE SURAT UGUTAN?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Tadi siang semasa tengah mengemas dokumen-dokumen kat 'office' kami yang bersepah tu, Kak P (eh Cik TK ni suka gelar orang dengan initial je kan?) terjumpa buku planner bos. Mmg Cik TK dah lama nampak buku tu kat situ. Tapi tak pernah terfikir pun nak buka, sebab tu barang orang. Cik TK tak suka orang kacau barang Cik TK, maka Cik TK memang tak kacau barang orang.



Buku planner tu mungkin dia tak pakai dah, atau mungkin juga dia dah tak ingat langsung kewujudan buku tu. Sebab Cik TK memang dah lama perasan buku tu ada dekat situ. Mungkin dah 2 bulan juga la...



Kak P buka saja nak tengok isi dalamnya... Cik TK join sekaki gak la. Mula-mula tu tak ada yang menarik sangat pun. Benda biasa je: List kerja, SOP, reminder. Semua berkaitan kerja. Emmm bosan la.



Sekali kat page paling belakang ada satu sampul surat. Kak P terus je buka. Rupanya surat cinta dari girlfriend dia. Habis kecoh satu outlet. Staf lain datang mengerumuni kami, semua sibuk nak tau kandungan surat tu.

Sumber gambar
Cik TK tak dapat nak halang Kak P baca isi kandungan surat tu kuat-kuat. Kandungannya berbunyi seperti ini:


"Kepada K (nama penuh siap dengan bin sekali), ayang sangat sayang dekat sayang... ayang sangat cintakan sayang. terima kasih kerana selama ni sentiasa bersabar dengan ke renah ayang... ayang..."


EH STOP!! Privacy orang ni. Tak mahu la Cik TK share part ni. Ai bos, nampak je matang dan serius. Dalam hati ada taman rupanya. Romantik betul surat cintanya. Ok, tak mahu cakap panjang lebar pasal part cintan cintun ni.



Ok sambung balik sebab asal kenapa Cik TK share pasal ni. Surat tu nampak macam surat cinta biasa je. Tapi tiba-tiba p/s yang kat bawah tu pelik.


"AWAS! JANGAN BERANI-BERANI CUBA CARI PEREMPUAN LAIN. JANGAN BERANI NAK CINTA ORANG LAIN. JANGAN BERANI CURANG! KALAU TAK SIAP LA KAU!!!"


Amboi, ugut dah macam samseng pula dah!!! Habis hilang dah segala rasa romantik tadi. Perempuan jenis apa la agaknya girlfriend dia tu...? Ke memang perempuan yang bercinta memang ada tulis macam ni dalam surat cinta dia?


Sumber gambar
p/s: Nasib baik la bos cuti hari ni... Kalau tak mesti dia dah malu gilerr pasal semua orang pergi baca surat cinta dari awek dia... Rasanya esok bila dia datang kerja mesti semua usik dia... hehe~ *gelak jahat*


No comments: