(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Saturday, 28 December 2013

Kamen Rider W: W-B-X~W Boiled Extreme~

Assalamualaikum dan salam sejahtera...




Kebelakangan Cik TK agak addicted dengan siri Kamen Rider W. Adik Cik TK dulu ada set DVDnya dulu, tapi langsung tak rasa tertarik nak tengok. Last last tengok satu episod, entah kenapa rasa nak tengok pula sambungannya. Dan Cik TK ni tertarik dengan watak Philip (pelakonnya Masaki Suda). Rasa macam watak Philip tu menarik sangat. Maka Cik TK pun conquer la adik punya DVD tu. Hihi~

Inilah watak Philip (Masaki Suda)

Lagu temanya menarik juga tau. Tajuknya "W-B-X~W Boiled Extreme~" nyanyian Aya Kamiki w TAKUYA. Saja je Cik TK nak kongsi di sini. Ok la, sampai sini dulu. Jumpa lagi di entri lain! ^~^ 



W-B-X Crime and the city 



mata dareka ga totsuzen door wo tataku 
jiken no yokan welcome to windy city 
kono machi ni wa namida wa niawanaize 
yami ni hisomu keyword mitsukedasou 

hitori de wa todokanai yume 
(kensaku suru mugen no archive kioku to iu umi he to dive
kimi to nara kanaerareru 
half and half 
(W Boiled Extreme!)


 W-B-X 

futari no body and soul 
(hoka ni nai sa only tsumari ainori) 
hitotsu ni

W-B-X 
saikou no partner deau toki kiseki okoru 
(So we can make it
Double wo sagase!

W-B-X Crime and the city 

tokai no chaos kiken na kaori sasou 
arashi ga kuru welcome to windy city 
juutai shiteru news ya uso wo surinuke 
kakusareteru keyword mitsukedasou 

shinjiau chikara wa itsuka 
(Half na mama futari de kyuukyoku 2 way kara kuridasu skill
kitto kono machi wo sukuu
trust and trust 
(W Boiled Extreme!)

W-B-X 
unmei no body and soul 
(hoka wa dame sa only tsumari kimi hitori) 
hitotsu ni 
W-B-X 
saikou no chemistry hajimatta wadai sarau 
(So we can make it
Double wo sagase 

soko ni hito ga inakucha 
machi wa kuukyo na hako sa 
bokura wo tsunaida kaze wo 
tometakunai! 


W-B-X 

futari no body and soul 
(hoka ni nai sa only tsumari ainori) 
hitotsu ni

W-B-X 
saikou no partner deau toki kiseki okoru 
(So we can make it
We're Double!

W-B-X 
unmei no body and soul 
(hoka wa dame sa only tsumari kimi hitori) 
hitotsu ni

W-B-X 
saikou no chemistry hajimatta wadai sarau 
(So we can make it
Double wo sagase 

W-B-X Crime and the city 
W-B-X Crime and the city 


Saturday, 21 December 2013

Pengalaman jadi "Pemandu Pelancong"?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Fuh... Lama tak update blog ni... Eh, rasa macam setiap kali mukadimah Cik TK ni mesti mention pasal ni kan? Bukan tak mahu update, tak sempat nak update. Ni pun kebetulan ada masa kat LCCT ni sebab tengah tunggu orang... 

Kebelakangan ni ada saudara Cik TK datang dari oversea. Maka busy merayau sekitar KL, Petaling Jaya, Kajang dan sebagainya bawa diorang jalan-jalan. Memang penat, tapi seronok.

KLCC/ Menara Kembar Petronas (Pandangan jauh): Salah satu lokasi wajib nak bawa para pelancong ni... 

Ini kali pertama jadi driver merangkap pemandu pelancong untuk saudara-mara Cik TK sekalian. Terpaksa, sebab ayah kerja dan tak dapat bawa mereka keluar. Memang satu pengalaman baru untuk Cik TK. Seronok, tapi rasa agak malu pun ada juga. Punyalah lama tinggal kat sini, banyak benda Cik TK tak dapat jawab bila diorang tanya macam-macam. Teruk kan? Lagi Cik TK ni agak pendiam, kekadang rasa kekok dengan mereka yang dah lama tak jumpa.

Selain tu, banyak kali salah jalan, sebab tak berapa biasa sangat dengan jalan kat KL. Mana taknya, jarang keluar. Kalau keluar pun biasa naik bas ngan tren je, tak perhati jalan sangat. Dan sangat jarang drive sendiri. Sebab tu asyik sesat bila drive. GPS pun kekadang tak lei nak harap sangat.

Tambah pulak sebelum ni 4 tahun tinggal kat Kelantan. Dalam tempoh masa tu banyak perubahan kat KL ni tau. Tiap kali balik cuti sem dulu pun ayah Cik TK mesti kata jalan ni tutup la, nak ke tempat tu sekarang dah kena ikut jalan lain la.... dll. Eh baru teringat! Kat Kelantan dulu pun selalu sesat gak... sampai kengkawan pun tension ngan Cik TK ni. Aihhhhh~  *sigh* Agaknya kalau ada pertandingan 'Ratu Sesat', mungkin Cik TK ni boleh jadi juara.

Eh, okay la. Sampai sini je dulu. Nak gerak balik dah. Jumpa lagi entri akan datang. Bye!

p/s: Awal Januari 2014 nanti ada saudara lain nak datang pulak. Sekali lagi Cik TK ni dengan rasminya dilantik jadi driver dan tour guide untuk kali kedua. Habislah~  *fikir apa pulak akan jadi lain kali*