(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Wednesday, 2 October 2013

TIP SEBELUM EXAM PMR

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Source: Keepcalm-o-matic

Di sini, Cik TK nak wish GOOD LUCK kepada semua yang nak menghadap PMR…! Teringat waktu dulu-dulu.. Tersangat malas nak baca sejarah. So jawab exam memang hentam je la. Eh, korang jangan tiru pulak tau. Ulangkaji itu perlu. Tapi last minute ni tak sempat dah kalau baru nak ulangkaji. At least selak-selak sikit buku tu, bawa bincang dengan kawan-kawan supaya ingat.

Nak exam ni, Cik TK nak ingatkan beberapa perkara:
  • Jangan lupa IC ngan slip exam.
  • Pastikan alat tulis jangan lupa bawa.
  • Kalkulator pun jangan lupa.
  • Jangan tidur lambat. Kang mengantuk jawab exam.
  • Jangan skip breakfast. Gastrik ke apa tak pasal-pasal tak berjawab exam tu.
  • Sebelum masuk exam hall, tak payah dah nak baca nota. Sepatutnya semua dalam kepala dah. Lagipun bila baca sebelum exam, boleh blurr tau. (ikut pengalaman Cik TK la)

Okay, sampai sini dulu. Semoga berjaya ya! Kbai!

No comments: