(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Monday, 21 October 2013

LAWAK: MACAM-MACAM PENGGUNA FACEBOOK

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Kali ni Cik TK nak kongsi video yang Cik TK baru jumpa kat laman muka buku. Memang lawak habis la video ni. Apa pun, jom layan~


p/s: Korang jenis yang mana? Hehe~


Sunday, 20 October 2013

MY LITTLE LOVER - MAN & WOMAN




Kanashimi no tame iki hitori mi no setsunasa 
Dakishimetai dakishimetai kara man and woman 
Aishiteru aishiterutte ittemo suki dakara suki dakarate itemo 
Kito kotoba dake jya dame daiyo man and woman
Itsuka wa hey hey hey 

Hanasu kotoba ni tsumatte mo daijoubu shimpai iranai iranai yo kito 
Deatte mada sukoshi dakedo anata to no koto wa kitto pinto kiteta 
Sekaijuu de dareka ga dareka ni ai aru toki hirameitara sono toki koi ni ochiru 

Kairoujuu no kage ga katamuki gekou jikoku no mukashi no watashi ga iru 
Mirai wa mada wakaranakute gamusharasa to sameteta dasan ga mazate 
Uso buiteta dareka ni aitakute mo sono toki uragirareru kimochi ga kowa sugite 

I got something new 
Kanashimi no tame iki hitori mi no setsunasa 
Dakishimetai dakishimetai kara man and woman 
Aishiteru aishiterute itemo 
Suki dakara suki dakarate itemo 
Kito kotoba dake jya dame daiyo man and woman 
Itsuka wa hey hey hey 

Kokoro gake hitotsu date iu kara sunaosa ga daiji date iu kara 
Sore nari ni yate kita wa dakedo mo zenzen mukuwarenai no wa 
(kitto kitto) anata dake jya nai kara (kitto kitto) watashi dake jya nai kara 
Man and woman (5x)

Yasashiku dakishimetari yasashiku fureraretari 
Tokidoki hageshiku motometari shite ikiteru 
Toki wa nagare mata deatte sure chigai o kurikaeshi kurikaeshi demo 
Deatte mada sukoshi dakedo anata to no koto wa kito pinto kiteta 
Sekaijuu de dareka ga dareka ni ai aru toki hirameitara sono toki koi ni ochiru

I got something new 
Kanashimi no tame iki hitori mi no setsunasa 
Dakishimetai dakishimetai kara man and woman 
Aishiteru aishiterute ite mo 
Suki dakara suki dakarate ite mo 
Kitto kotoba dake jya dame daiyo man and woman 

Man and woman 
Motto motto motto kisu shitai yo 
Zutto zutto dakishimeteitai yo 
Motto motto yori soteitai yo man and woman 
Itsuka wa hey hey hey hey hey hey


Wednesday, 2 October 2013

TIP SEBELUM EXAM PMR

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Source: Keepcalm-o-matic

Di sini, Cik TK nak wish GOOD LUCK kepada semua yang nak menghadap PMR…! Teringat waktu dulu-dulu.. Tersangat malas nak baca sejarah. So jawab exam memang hentam je la. Eh, korang jangan tiru pulak tau. Ulangkaji itu perlu. Tapi last minute ni tak sempat dah kalau baru nak ulangkaji. At least selak-selak sikit buku tu, bawa bincang dengan kawan-kawan supaya ingat.

Nak exam ni, Cik TK nak ingatkan beberapa perkara:
  • Jangan lupa IC ngan slip exam.
  • Pastikan alat tulis jangan lupa bawa.
  • Kalkulator pun jangan lupa.
  • Jangan tidur lambat. Kang mengantuk jawab exam.
  • Jangan skip breakfast. Gastrik ke apa tak pasal-pasal tak berjawab exam tu.
  • Sebelum masuk exam hall, tak payah dah nak baca nota. Sepatutnya semua dalam kepala dah. Lagipun bila baca sebelum exam, boleh blurr tau. (ikut pengalaman Cik TK la)

Okay, sampai sini dulu. Semoga berjaya ya! Kbai!

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway

Assalamualaikum!

Kelajuan jari menaip tak seperti biasa sebab excited + nervous nak mulakan disini hehe. Sempena anniversary Nukilan Kenit yang pertama, Kenit nak celebrate dengan korang the very 1st GA by Nukilan Kenit. I know i know....it's a bit late... nak masuk bulan Oktober pun kan. 

But, fear not my humble friends...hari ini ia bermula..

Dengan lafas Bismillahirrahmanirrahim.....

Setahun jagung penuh kemanisan! 



Syarat-syarat sah join:

1. Follow blog Nukilan Kenit (senang nak follow up result nanti kan). Tak kisah la nak add biasa atau Google +


2. Buat satu entry bertajuk "Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway"


3. Copy je kod entri yang disediakan di bawah ni.


4. Dah siap? baru leh hantar link entry korang ke diruang komen di bawah sebelum 3hb Oktober 2013 11.59 tghmalam.



Senang tak syarat2nya? senang je kannnnn hehe. Kenit mencari 17 orang pemenang bertuah. Pemilihan pemenang akan dibuat melalui Random.org. Jika penyertaan kurang dari 50 pun Kenit akan teruskan. sob sob...kasi chan la yek :D



Hadiah yang bakal korang menangi:

1)Top-up RM10 X 3 pemenang

2)Top-up RM5 X 4 pemenang 

3) 10 blog bertuah yang akan dimasukkan dalam 
bloglist Nukilan Kenit bulan Oktober
(5 Oktober - 5 November 2013)

Giveaway ini akan tamat pada 3hb Oktober11.59 tghmalam

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini 



Credit to Mialiana.com

Semoga 1st GA kenit ni dapat mengeratkan lagi hubungan maya sesama kita (^_^)
Have fun guys !