(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Wednesday, 14 September 2011

HURM... DI BAWAH POHON 'SAKURA'...


Di bawah rimbunan pohon yang rendang, ditambah pula dengan daun-daun yang berguguran, terasa bagaikan berada di bawah pohon sakura yang berguguran daunnya, melihat pelbagai kelibat manusia-manusia yang berlalu-lalang di hadapanku.

Ada yang kurus, ada yang berisi, ada yang tinggi, ada yang rendah, mereka berjalan dengan pelbagai gaya... 

Yang lelaki, ada yang segak kemas mengenakan kemeja, ada yang bergaya dengan rambut terpacak-pacak, malah ada juga yang hanya mengenakan seluar jean, t-shirt dan sandal sahaja.

Bagi kaum perempuan pula, begitu ramai yang cantik bersolek, ada juga yang berselendang bergaya seperti Hana Tajima, ada yang manis berbaju kurung, dan tidak lupa juga kepada mereka yang bergaya mengikut fesyen masa kini...

Semuanya ke arah destinasi yang dituju... Ada yang ke dewan kuliah, ada yang ke makmal, dan malah ada yang ke kaunter fakulti.

Dan TK? Masih duduk bersantai di bawah rimbunan pohon yang rendang ini bersama beberapa orang rakan seperjuangan sambil menikmati tiupan angin yang nyaman dalam keadaan ke-BOSAN-an, membuang waktu yang berharga ini menanti kelas seterusnya...

p/s:
Masih berusaha mengadaptasikan diri dengan keadaan baru... Dengan asrama baru yang jauh dan waktu bas yang tidak menentu... kelas jam 12 tengah hari, kena naik bas jam 9.45 pagi, tiba di kampus kira-kira jam 10.20 pagi... Library penuh, kafe-kafe sesak, mana lagi nak lepak...? Huhu~ 

Alangkah bagusnya kalau TK ada kereta... Urm, ada sesiapa nak sponsor?

2 comments:

Ini Kisah Tia said...

wahh , Tia paling tak suka menunggu . boleh menunggu asalkan ada tempat nak stay sebelum kelas bermula ..

TK said...

@ Ini Kisah Tia
PENANTIAN ADALAH SATU PENYIKSAAN... bazir masa je kan... at least kalau ade lecturer note ke, leh gak la wat revision... ni awal2 baru ni, apa pun tak de...