(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Thursday, 9 June 2011

MANA KAU LETAK MATA KAU!?

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Aku ada teka-teki nak kasi kat korang ni...

Agak2 korang boleh teka tak mata haiwan ni ada dekat mana?



sila scroll ke bawah jika korang memang sudah buntu, tak jumpa mata haiwan ini ada kat mana....

hehe~

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


TADA..!!!

sudah nampak mata dia?



Kenal tak haiwan apa ni?


menurut sumber ini, haiwan ini dinamakan STAR-NOSED MOLE... nama saintifiknya Condylura cristata. Ini adalah sejenis haiwan yang dijumpai di sebahagian kawasan Kanada, Amerika Syarikat, dan juga Georgia. Haiwan ini mudah untuk dikenali dengan bahagian hidung merah jambunya (dikenali sebagai organ Eimer) yang berfungsi sebagai organ deria sentuh. Sumber makanannya adalah cacing, molluska (siput), invertebrata kecil dan juga haiwan akuatik.


5 comments:

SRenungan said...

ingatkan betul la tdi...hehehe

TetikusMerah said...

haha... ni mesti fikir mata dia kat bahagian pink (hidung dia) tu kan...? first time tengok tu la yang saya fikir...

syafiqakarim said...

comel.
dekat mana nak dpt ni?
berminat nak bela.
kahkahakah...

lempang mau?

Tea said...

pergh, hdung diaaaa.. huhu...


jom singgah dan bace:
segmen tu sebenarnya kann

jom like page ni:
Secret Propaganda

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

hehe.. sama la.. engatkan mata dia kt bahagian pink tu... rupa-rupanya... kat situ mata dia... haha~