(   ̄)y―oo0O0O〇○**

Monday, 30 May 2011

FUYOO!! AKU JUMPA PIKACHU SEBENAR LA...!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Kenal tak pikachu? Yang dalam citer Pokemon tu... Kenal tak?

Inilah Pikachu... Bagi sesiapa yang tak tahu... tapi rasanya mustahil ada yang tak tahu kan...?


Baru-baru ni secara kebetulan aku terjumpa Pikachu yang sebenar... hehe~ seiyuu bagi Pikachu la... Apa itu seiyuu? Seiyuu ialah pelakon suara, dalam bahasa Jepun... Comel betul suara dia ni... Jom saksikan video di bawah... 





Monday, 23 May 2011

BERAT BLOG??? KELAJUAN BLOG???

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Kadang-kadang time nak buka blog seseorang, terutama yang penuh dengan pelbagai jenis widget-widget pasti akan membuatkan para pembaca menunggu lama untuk diloading. Kalau korang nak tahu, penggunaan pelbagai widget-wigdet lebih-lebih lagi dalam kuantiti yang banyak ini boleh 'membantu' dalam menyebabkan blog korang menjadi berat dan membuatkan proses loading menjadi lama. 

persoalannya sekarang, macam mana nak semak berat dan kelajuan blog? Kepada mereka yang belum tahu, caranya mudah sahaja... gunakan penimbang berat sila klik link ini:


cara untuk menyemak mudah sahaja... cuma masukkan website web blog korang pada ruang yang disediakan, dan tekan [check]. ini adalah result aku punya:


berat yang ideal ialah 100 kb/sec. Kepada mereka yang merasakan blog mereka mengalami obesiti terlebih berat, bolehlah mula diet mengurangkan widget-widget dan sebagainya.

okay la... sampai sini je dulu entri aku kali ni... kepada semua, selamat menyemak berat dan kelajuan blog korang ya!

p/s: aku agak sensitif dengan perkataan berat ni... menyebabkan aku teringin diet, nak kurangkan berat badan... huhu~

MENCIUM KATAK, JADILAH PUTERA KACAK!

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sejak kita semua kecil lagi kita semua telah didedahkan dengan pelbagai kisah-kisah dongeng... dan terdapat sebuah kisah dongeng seperti kisah putera katak di mana katak itu akan bertukar menjadi seorang putera yang kacak setelah menemui cinta sejatinya. tahu kan kisah tu...? jangan kata korang tak tau pulak ek...

Bertukarlah kepada putera yang kacak wahai katak.... 

Opss... ini semestinya bukan putera katak... haha! 


tapi itu adalah cerita dalam kisah dongeng.... penamat yang bahagia bukan?

macam mana pula kalau akhirnya perkara lain yang berlaku?

sila klik untuk tumbesaran! 

erk....

p/s: Aku ni tak berapa suka dengan katak, walaupun dah selalu 'berurusan' dengan katak... sebab jurusan aku ni memerlukan aku 'bermain' dengan macam-macam jenis haiwan... Tapi walau apapun, aku tetap suka dengan katak-katak kat bawah ni...! 

keroro gunso!